En del av

11 saker föräldrar gör fel – enligt en 2-åring

02 feb, 2022 
https://image.motherhood.se/image-2581249?imageId=2581249&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Redaktionen Motherhood

Att ha en liten minimänniska hemma är mysigt, men kan också ställa det allra längsta föräldratålamodet på prov. Den här listan känner du säkert igen dig i.

Annons

Att få följa sitt barns utveckling är bland det bästa som finns. Att få se en liten minimänniska ta plats och hur hens personlighet växer fram är fantastiskt. Det enda man vill som förälder är att trycka på paus för att få njuta ännu mer.

Ibland kan föräldraskapet kännas jobbigt, speciellt när handlar om orimliga krav – eller när man behöver argumentera varför det inte går att sova med sneakers eller klä sig i glitterklänning i minusgrader. Känner du igen dig?

Alla åldrar har sin charm, men att ha en 2-åring hemma är något speciellt. De är påhittiga, glada och fantastiskt roliga att hänga med samtidigt som de är experter på att tycka till är deras föräldrar ”gör fel”. I den här listan kan du läsa om 11 saker vi föräldrar gör fel – enligt 2-åringen.

Se också: 10 vanligaste barnnamnen 2021

10 populäraste barnnamnen 2021Brand logo
10 populäraste barnnamnen 2021

11 saker föräldrar gör fel – enligt en 2-åring

Du väljer de röda vantarna, sätter på strumporna innan byxorna eller plockar undan den bästa vattenleken. Ja, att vara förälder till en envis 2-åring kan vara en utmaning. Här är listan alla föräldrar kan känna igen sig i.

Annons

1. Du väljer fel strumpor

Hur kunde du missa att det andra paret i exakt samma färg är mycket bättre?

2. Du sätter ketchup bredvid pastan

Hallå, det var IGÅR den skulle vara bredvid. IDAG ska den vara på!

3. Du sjunger för högt

”Aj, mamma! Jag fåj ont i öjonen” säger 2-åringen. Va? Det är ju du som skriksjunger, tänker du.

4. Du klär på barnet vantar

Hand upp alla ni som varje vintermorgon behöver ha ett bråk om vilka vantar ungen ska ha!

Motherhoods expertpanel svarar på era frågor

5. Du säger nej till vattenlek

Att leka med vatten är roligt, absolut! Men att låta vattnet rinna från kranen en halvtimme bara för att 2-åringen måste ”tvätta händerna” är väl ändå orimligt, eller hur?

6. Du väljer fel sagobok

Det är dags för saga och du har plockat fram din lilla älsklings favoritbok. Trodde du! Självklart ska den här dagen även avslutas med ett utbrott för att du valt ”fel bok”.

7. Du klär strumporna över byxbenet

Men hallå, alla vet väl att de ska vara innanför byxorna?

Annons

8. Du bestämmer outfiten

Visst, glitterklänning och sneakers är toppenfint, men funkar inte när det är minusgrader och snö. Om din mini bryr sig om det? Absolut inte!

9. Du ger mjölkflaskan för sent

”Mamma, ja vill ha mökk!” hörs från spjälsängen redan 06:00 på morgonen. När du hämtar flaskan 06:02 slängs den i vägen och du får ”ja vill inte ha!” som svar.

10. Du serverar fel frukost

Igår (och dagen innan det... och dagen innan det... och så vidare) beställdes det macka med ost till frukost. Idag yoghurt och flingor – och såklart de flingorna vi INTE har hemma.

11. Du ”kladdar in” huden

Solkräm under ena halvåret, återfuktande hudkräm under det andra. Det som vi föräldrar vill få in som en rutin slutar nästan alltid i tjafs. ”Mamma, du kladdaj på mig!” – känns det bekant?

Foto: TT

Annons