En del av

Historiska bilder på drottning Elizabeth II och alla kungabarn

09 sep, 2022 
Redaktionen Motherhood
Drottning Elizabeth II
Efter hennes 70 år på tronen nåddes världen av den sorgliga nyheten att Drottning Elizabeth II av Storbritannien gått bort. Vi har grävt i arkivet för att minnas henne som den mor hon var. Här är är hennes mammaliv!
Annons

Den 8 september 2022, nåddes vi av nyheten att drottning Elizabeth II gått bort, 96 år gammal. En tidsepok är över. En helt land och en värld är i sorg. Hon lämnar också en stor familj bakom sig: fyra barn, åtta barnbarn och hela nio barnsbarnsbarn. Här har vi har samlat våra favoritbilder som visar hennes liv med alla barnen.

Se också: Drottning Elisabeth II är död

Drottning Elizabeth II är dödBrand logo
Drottning Elizabeth II är död

Drottning Elizabeth II – och alla barnen

Drottning Elizabeth II fick fyra barn; prins Charles III, prins Andrew, prinsessan Anne och prins Edward. Livet har även gett henne åtta barnbarn där prinsarna William och Harry är de som de flesta känner till.

Annons

Som mamma

Nybliven tvåbarnsmamma med nyfödda prinsessan Anne och en två år gammal prins Charles på väg in i tågkupén vid King´s Cross Station.

Drotting Elizabeth och barnen Anne och Charles
År 1950.

Barnen prins Charles och prinsessan Anne i mammas knä, hemma i trädgården vid Buckingham Palace.

Queen Elizabeth med barnen Anne och Charles
År 1952.

En bild från mitten av 1950-talet på prins Charles och prinsessan Anne som visar sina hästar för mamma Elizabeth och pappa Philip. Drottningen hade själv ett stort hästintresse, vilket gjorde att hon njöt av dessa stunder.

Annons
elizabeth och barnen charles och anne med hästar
År 1955.

Den engelska kungafamiljen på en och samma bild. Från vänster ser vi prinsessan Anne, drottning Elizabeth, prins Charles, hertig Philip, prins Edvard och så lilla prins Andrew i vagnen.

Engelska kungafamiljen
År 1965.

Som mormor och farmor

Under åren som gått har familjen vuxit. Här ser vi drottningen tillsammans med barnbarnen och Zara Phillips och prins William.

Annons
Queen Elizabeth med Zara Phillips och prins william
År 1985.

Tillsammans med drottningen fick barnbarnen spännande upplevelser. Här är Harry, Peter, Zara, och William påväg för att titta på en gammal brandbil tillsammans med Elizabeth och hertig Philip och prins Charles.

År 1988.

Som gammelmormor/farmor

Hon var en person att se upp till. Här med barnbarnsbarnet George innan dopet av prinsessan Charlotte.

Annons
År 2015.

Till gammelmor- och farföräldrarna är man alltid välkommen, tänker nog prins George, prins Louis, prinsessan Charlotte (de första tre från vänster).

År 2021.

Annons

Trots många händelser och allt ståhej, var hon alltid samma trygga och lugna person. Här tillsammans med prins Charles tillsammans med prinsessan Mary och barnen prins Georg och prinsessan Charlotte.

kungafamiljen
År 2022.

Foto: TT/Instagram

Se också: 5 detaljer om våra kungligheter som du kanske inte hade koll påBrand logo
Se också: 5 detaljer om våra kungligheter som du kanske inte hade koll på
Annons