En del av

Du kan ha ätit chokladen på fel sätt – i hela ditt liv

11 nov, 2020 
AvAino Oxblod
Mörk choklad i bitar
Vi är många som älskar choklad, och gärna äter det smaskiga livsmedlet både en och flera gånger i veckan. Men nu kommer det fram att man kan ha ätit chokladen på fel sätt i hela livet.
Annons
Strösslig godisskål i chokladBrand logo
Strösslig godisskål i choklad

På onsdagen är det den ack så viktiga chokladens dag. Oavsett om man firar med en smarrig mjölkchoklad, en chokladbakelse eller kanske varm choklad så är vi alla tacksamma för kakaobönans mångfald.

Men nu berättar den brittiska chokladexperten Jennifer Earle att många har ätit sin choklad på fel sätt i alla år – i alla fall om man vill njuta maximalt av sin chokladkaka.

– Det viktigaste att göra när man provar choklad är att titta på den noggrant och långsamt, säger chokladexperten till Daily Mail och konstaterar att man ska bita av en ordentlig bit till att börja med.

Genom att sedan suga på chokladen får man olika smaker i början, mitten och slutet.

– Smaka den långsamt – tugga några gånger och sug sedan på biten som om det är en hård karamell, säger hon.

Choklad – med ost?

Något som nog rätt få har provat är att para ihop choklad med ost, men det är just vad Jennifer Earle tycker att man ska göra.

Annons

– Choklad fungerar fantastiskt med ost – inklusive veganska ostar. Det är roligt att inkludera en variation av choklader på ostbrickan och uppmuntra folk att experimentera med olika kombinationer, säger hon.

Ett annat knep är att använda sig av mörk choklad i olika former av kanapéer och snittar, och Earle menar att choklad passar bra med tomat i dess olika former.

– Eller så kan man använda mörk choklad som en kanapé – antingen genom att ta chokladplattor eller –skålar och toppa dem med ost och basilika eller balsamico-tomater, eller genom att göra smakfulla tartletter med tomater eller aubergine och sprinkla riven mörk choklad på, tipsar hon i Daily Mail.

Annons