En del av

Unika dubbelnamn – inspireras av svenska kändisars barn

24 nov, 2021 
AvHannah Bergroth
Traditionellt, trendigt eller personligt. Att ge sitt barn ett namn kan kännas lika självklart som svårt. Här är listan på unika och personliga dubbelnamn – hämtat från våra svenska kändisar.
Annons

Dubbelnamn verkar bli en stor trend igen, för nu börjar namn som Ann-Sofie, Anna-Lisa och Karl-Otto ta plats på de årliga namnlistorna. Men önskar du ett mer originellt och personligt? Här är listan för dig.

Se också: Barnnamn som spås bli populära 2022

Barnnamn som spås bli populära 2022
Barnnamn som spås bli populära 2022

Kändisar inspirerar oss på många sätt – från mer ytliga saker så som klädstilar och hårfrisyrer, till värderingar och val som de gör. Vi på Motherhood älskar att ha koll på vad deras kids heter. Här har vi plockat ut de mest personliga och unika dubbelnamnen svenska mammor gett sina barn.

De mest unika dubbelnamnen svenska kändisar valt till sina barn

Vega Lee, Jim-Jim eller Winter-Rose? Här får du veta vilka namn våra svenska kändisar gett sina barn.

Annons

Sanna Bråding

Skådespelerskan, författaren och småbarnsmamman Sanna Bråding har två barn, sönerna Kane-Lee och Lakkie-Bee.

Sanna Bråding på filmpremiär med sönerna.Charlotte Brunzell/TT

Kitty Jutbring

Programledaren och färgstarka Kitty Jutbring har tre barn som föddes inom loppet av sex år. Dottern Nikki-Lo kom först, tre år senare var det lillebror Kimmi-Kids tur att ansluta till familjen. År 2018 växte familjen och ytterligare en syskon föddes, en lillebror som fick namnet Jim-Jim.

Kitty Jutbring och mannen Per Störby med döttrarna Nikki-Lo och Kimmi-Kid när de var små.Jackeline Perez/EXP/TT

Maxida Märak

Artisten Maxida Märak har tidigare berättat för vår systersajt Hänt om att namnet hon gav dottern är en kombination av de två vackraste namnen hon vet, NikeSunna. Ett fint och personligt namn, tycker vi.

Annons

Isabel Adrian

Hollywoodfrun Isabel Adrian har två döttrar vars namn är inspirerat från blommor. Monday-Lily och Winter-Rose – så vackert tillsammans.

Isabel Adrian med döttrarna på biopremiär.Karin Törnblom/TT

Julia Wiberg

Motherhoods profil och bloggare Julia Wiberg har två barn, varav ett fick ett klassiskt dubbelnamn. Norma är storasyster och föddes 2019, två år senare kom lillasyster som fick ett klassiskt dubbelnamn, nämligen Maj-Lis.

Julia med döttrarna Norma och Maj-Lis. Foto: Privat

Julia Frej

2017 födde artisten Julia Frej en flicka som fick ett vackert och klassiskt namn, Emma-Lo.

Annons
Julia Frej (klädd i leopardklänning) och dottern Emma-Lo på systern och kokboksförfattaren Jessica Frejs boksläpp för några år sedan.Ola Axman/TT

Peter Jöback

Artisten, skådespelaren och författaren Peter Jöback och mannen Oscar har valt att inte visa sina döttrar offentligt. Dock har de varit öppna med vad barnen heter. Dottern Iggy Lou är den förstfödda som kom 2014, och knappt ett år senare föddes lilla Vega Lee.

Anitha Clemence

Entreprenören och influencern Anitha Clemence har två barn tillsammans med exmannen Calle Schulman. Dottern Penny och sonen Tom Allan, ett ovanligt och fint dubbelnamn.

Anitha Clemence med sambon Joel Åhlen-Nyström och barnen Penny och Tom Allan.Karin Törnblom/TT

Maja Nilsson Lindelöf

Influencern och Elle-bloggaren Maja Nilsson Lindelöf har två barn där ett har fått ett personligt dubbelnamn. Lillebror heter Francis medan storebror fick namnet Ted Louie.

Annons

Foto: TT, Privat

Annons
Innehåller reklamlänkar