En del av

Ellecia är gift med Rob – men har också flickvän och pojkvän

03 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Polyamorös mamma
När Ellecia Paines skilde sig insåg hon att hon inte ville vara monogam längre.
I dag lever hon och barnen med maken Rob och deras flickvän, samtidigt som hon har en egen pojkvän.
– Det krävs mycket planering! Vi har tre barn, driver företag och har flera partners, säger hon.
Annons
Så blir kärleksåret 2021 – enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Så blir kärleksåret 2021 – enligt ditt stjärntecken

När Ellecia Paines, 42, första äktenskap tog slut, så kände hon att det var en pusselbit som fattades i hennes liv – men hon hade svårt att sätta fingret på vad. Till slut kunde hon landa i att hon inte ville vara i en monogam relation igen.

– Jag visste inte någon annan som gjorde så, så jag bestämde mig bara för att börja dejta och vara ärlig med människor att jag inte ville vara i en monogam relation, säger Ellecia i The Mirror.

Efter några månader av dejtande träffade hon mannen som skulle bli hennes make, Rob, nu 39. Rob var helt med på banan, och ville inte heller vara monogam.

– Han sa ”fortsätt göra vad du gör och lär dig om din sexualitet”, berättar hon.

Ellecia och Rob är polyamorösa – svårt få ihop schemat

Rob lärde Ellecia om att vara polyamorös, och förklarade att det betydde att man kunde vara kär i flera samtidigt. Från början höll de relationen lättsam och var swingers med andra par, men när Rob blev kär i en gemensam vän blev det mer seriöst.

Annons

– Vi fick navigera i hur det ser ut att bli kär. Vi utmanade våra monogama vanor och saker vi trodde att vi behövde göra, säger Ellecia.

Paret gifte sig 2017, och flyttade ihop tillsammans med sina barn från tidigare relationer. Det var också då som Ellecia och Rob träffade sin flickvän, och bildade en trio, eller en ”triad”, som Ellecia kallar det. Utöver triaden har Ellecia också en annan pojkvän sedan två år tillbaka.

Det tycker barnen om föräldrarnas polyamorösa relation

Att få tiden att räcka till åt alla människor kan vara en utmaning erkänner hon.

– Det krävs mycket planering! Vi har tre barn, driver företag och har flera partners. Så vi har en ganska organiserad delad kalender.

Barnen har inget emot föräldrarnas okonventionella livsstil menar Ellecia.

– Vi är öppna och ärliga med våra barn eftersom de är människor, men de var tre och fem när Rob och jag blev ihop, så det är bara så det är. När de ställer frågor så svarar vi. De har många personer i sitt liv som älskar dem, och det är det viktigaste, säger Ellecia.

Foto: Instagram/elleciapaine

Annons