En del av

Erik Berg om åldersskillnaden med Carina Berg

22 okt, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
I ett litet lustigt inlägg på sociala medier gör Carina Bergs make, Erik Berg, nu klart att åldersskillnaden om elva år ibland gör sig påmind hos paret.
Intervju med Carina Berg om olika knasiga knep hon testade för att bli gravid
Intervju med Carina Berg om olika knasiga knep hon testade för att bli gravid

Nu har programledaren, poddaren och tv-profilen Carina Berg, 43, och den elva år yngre fotbollsspelaren Erik Berg, 32, varit ett par i fyra år. Och vi har sett deras resa inte bara på sociala medier – utan även i Kanal 5-programmet Bergs drömkåk. Där har vi fått se deras renoveringsprojekt växa till ett fantastiskt drömpalats.

Carina och Erik Bergs familjeliv

Under våren blev paret tvåbarnsföräldrar, när dottern Juno kom till världen, sedan innan har de tvååriga Otto. Carina Berg har längre varit öppen om sin tuffa gravidkamp med parets första son Otto.

”Efter fem ivf-försok, fyra missfall och tusen tårar kom han till slut. Lilla älskade O”, börjar Carina Berg berätta på sina sociala medier och menar tvåårige sonen Otto.

Annons

Carina är även mamma till Holger, 11, som hon har tillsammans med ex-maken Kristian Luuk.

Carina Bergs tankar om ålderskillnaden

Carina och Erik Berg gick och gifte sig under romantiska omständigheter i december 2018. Och något som varit på tapeten för både paret själva och utomstående är att det skiljer elva år mellan makarna. När Carina Berg resonerar högt kring åldersskillnaden gör hon klart att det inte spelar så stor roll – eftersom både hon och han anser att de har helt andra inre åldrar.

– Jag frågade min make vad hans inre ålder är... Och han sa att hans inre ålder är strax över 50. Då sa jag ”vad snuskig du är som är ihop med en trettioåring”. Det är naughty, då är det 20 år mellan oss plötsligt, i stället för de ringa elva som vi nu jobbar med i vår faktiska ålder, berättade Carina Berg i podcasten Gynning & Berg –hittar sig själva förra året samtidigt som hon skrattade högt.

Samtidigt kom hon att tänka på att det även skilde elva år mellan henne och ex-maken Kristian Luuk, 55, – vilket hon finner aningen lustigt.

Annons

– Det är alltid så jag jobbar. Min ex-man var också 11 år ifrån mig i ålder, fast åt andra hållet. I bland fnissar jag över att det är 22 år mellan mina makar, fortsatte hon.

Carina och Erik Berg inför pressträffen på Kanal 5.BYRMO CAROLINA/Aftonbladet/TT

Erik Bergs ord om generationsklyftan

Nu tar även maken Erik Berg bladet från munnen, och i en kommentar under en bild som Carina Berg lagt ut på sociala medier gör han klart att ålderskillnaden märks av. Intill en bilden där Carina Berg står med en tandborste i högsta hugg skriver hon:

”Känner mig nu lite som jag tror att min fluortant i mellanstadiet kände sig; mysigt god-sträng! För er födda efter 1990 så kan jag berätta att fluortant var en dam som ofta hette typ Mona, som kom till skolan med mungurgel som alla barn fick svirla runt i munnen, i vad som kändes som en evighet. Annars skulle 'tänderna ramla ut', OKEJ!”, varpå maken Erik Berg svarar upp:

”Åh typiskt att jag föddes försent för flourtanten. Hon verkade ju helfestlig!”

Foto: TT

Innehåller reklamlänkar