En del av

Influencern Hanna Happy Alenskog om mammalivet och föräldraskapet

26 jan, 2022 
AvHannah Bergroth
Hanna Happy Alenskog
Hon är en stark personlighet, färgar håret i alla regnbågens färger och så är hon trebarnsmamma. För Motherhood berättar influencern Hanna Happy om hur hon pallar det intensiva småbarnslivet.
Annons

Då och då tar vi ett snack med en härlig morsa som bjussar på mammalivet och föräldraskapet precis som det är. Häng med in i vardagen hemma hos den energifyllda och härliga influencern Hanna Happy Alenskog.

Om du behöver mer färg i ditt Instagram-flöde är det trebarnsmamman Hanna Happy du ska följa. För sina följare, eller ”bästisar” som hon kallar dem, ger hon dagligen inspiration i allt från mode och inredning till vardagslivet med sonen Vinns, 6 år, och tvillingdöttrarna Lykke och Ilse, 3 år. För Motherhood berättar hon om livet i ”Familjen Cirkus” och hur det var att gå från ett till tre barn.

Se också: Det här är artikelserien Ett snack med

Artikelserien "Ett snack med"Brand logo
Artikelserien "Ett snack med"

Hanna Happy om mammalivet, föräldraskapet och drömmarna

Tjena Hanna! Hur mår du idag?

– Men hallå hej! Jag mår finfint! En aning trött på att vobba mig genom vardagen bara. Hur mår du?

Annons

Tack, bara fint här med! För den som inte känner Hanna Happy Alenskog, berätta – vem ÄR du?

– Hanna Alenskog och Hanna Happy är typ olika delar av mig. Hanna Happy vill inspirera, sprida positiv energi, pepp och skratt på sociala medier, medan Hanna Alenskog antagligen är som vilken småbarnsmamma som helst. Hon jobbar, hämtar hem sina sjuka barn från skola och föris, glömmer tvätten i tvättmaskinen, värmer sin morgonkopp i mikron för tredje gången, somnar på soffan efter nattning och projektleder familjen genom livet.

På tal om din familj... berätta om den!

– Vi är de som aldrig kommer i tid. Jag skäms inte ens längre, det är ett faktum och alla vet det. Eller jo okej, en gång kom vi precis i tid, men då hade vi också tagit fel på tiden en timme. Annars är vi väldigt kul att ha och göra med.

Hanna Happy Alenskog
x

Ålder: 28 år.

Familj: Min man to be 30 år, Vinns 6 år, tvillingarna Ilse och Lykke 3 år.

Bor: Söder om söder i Stockholm.

Gör: Sysslar med mina och andra profilers sociala medier.

Följ: @hannahappy

Du kallar ditt gäng ”Familjen Cirkus”. Hur kommer det sig?

Annons

– I en cirkus finns ju alla möjliga karaktärer med olika typer av underhållning, precis som vi. Det händer mycket hela tiden och vi tillför det där extra i ett rum. Vi är knasiga, fast inte för knasiga.

Hur tycker du det är att vara förälder?

– Det beror på vilken dag man frågar mig. Men överlag är det hektiskt och påfrestande och alldeles, alldeles underbart!

Tycker du att mammarollen har förändrat dig?

– Absolut noll. Jag trodde dagen jag födde min första unge att “nu jäklar kommer revolutionen här, nu blir jag vuxen och seriös och på riktigt” - men icke! Jag är samma Hanna som innan. Att jag har mognat beror enbart på att jag var 22 år då, och idag är jag 28 år.

Vad är det bästa med att vara mamma?

– Kärleken på livstid. Och att bara hamna i nuet hela tiden. Barnens nu.

Och vad är det jobbigaste?

– Utan att tveka är det dåliga samvetet som ovälkommet knackar på vissa kvällar.

Vad gör du då?

– Då försöker jag tänka så här: Jag är den bästa mamman till mina barn och jag gör så gott jag kan även när jag INTE orkar göra så gott jag kan. Alla tappar det ibland, det är okej och det ingår i rollen. Vi är levande superhjältar punkt slut.

Hanna Happy Alenskog med barnen Vinns, Lykke och Ilse
Hanna beskriver sig som en kärleksfull, knasig och kreativ mamma. Här med barnen Vinns, Lykke och Ilse.

Vilka är ditt bästa mamma-hacks?

– Vilken skojig fråga! Något som nästan alltid funkar är att vi leker oss dit vi ska. För att få alla barn hänga med och gå åt samma håll kör vi springtävling, går myrsteg, vi räknar hur många steg vi tar, vi letar efter märkliga prylar längst vägen, leker rollspel eller sjunger högt.

Annons

När Vinns var tre år kom tvillingarna. Hur var det att gå från ett barn till tre?

– Vi ställde faktiskt in oss på att det skulle bli supertufft, så vi var utrustade för en storm. Vi pratade om hur viktigt det är att alltid prata med varandra och se oss som ett team och inte försöka bråka om vem som har gjort mest eller vem som sovit minst timmar.

– Det blev som förväntat supertufft och det är så lätt då att fokusera på det som är dåligt när man inte sover tillräckligt och bara att ta en dusch blir dagens lyxigaste. Men när jag tänker tillbaka på det där nu så minns jag allt med väldigt mycket kärlek. Vi blev ett team där och då på en ny nivå. Jag är stolt och tacksam över att vi klarade det och står tillsammans på andra sidan.

Hur var det första tiden som tvillingföräldrar?

– Första tiden var bara som skalmans mat-och-sovklocka. Ilse och Lykke rasade i vikt första tiden så vi blev inskrivna på neonatal och fick med oss matschema hem för varannan timme, dygnet runt, i 2 månader.

Annons

Hur är det idag?

– Idag är tjejerna varandras bästisar (och sämstisar såklart), Vinns är äldre och är en helt fantastisk storebror och person. Livet är lätt som en plätt!

Något du vill säga till den som tycker småbarnstiden är tuff?

– Du är så jävla duktig! Var snäll mot dig själv. Ät det du älskar, sänk kraven och ta en dag i taget. Var ett team med din partner. Våga be andra om hjälp! Bara att någon tar en vagnpromenad så du får äta eller duscha i fred kommer göra skillnad och ge energi. Det bästa har inte hänt än, fortsätt, du är snart där!

Var hämtar du din energi?

– När vi äter middag själva en kväll och barnen har lagt sig. När jag får skratta med mina vänner. När jag jobbar på kontoret med mina kollegor. När jag och min bästis färgar håret. När jag målar eller möblerar om hemma - då åker energin upp, upp, upp!

Hela familjen Alenskog
Hela Familjen Cirkus.

Vi på Motherhood älskar ditt härliga, färgglada Instagram-konto. Berätta, vad väljer du att dela med dig av där?

Annons

– Tusen tack gulliga ni, jag blir så glad! Jag vill sprida glädje, vara någons Instagram-bästis, inspirera med färgglada kläder och hår, några goda recept, få andra att uppskatta sin vardag mer och se livet lite glittrigare.

Det är precis så det känns när man hänger där! Finns det något du undviker att dela med dig av?

– Jag kan prata öppet om i stort sett vad som helst, för jag tycker det känns viktigt att inte framstå som en overklig person som aldrig tycker något är jobbigt och alltid mår bra. Jag berättar att jag har en dålig dag eller att ett av barnen precis haft utbrott på ett golv i en affär, men jag fotar och filmar inte allt.

Härligt! Och nu till sist... Vad drömmer du om just nu?

– Vårt bröllop i sommar, att alla projekt jag har på gång ska lyckas, att vi köper ett landställe nära vatten och att jag kanske får bli mamma till en eller två till i framtiden.

5 snabba med Hanna Happy

Smågodis eller choklad? ÄLSKAR GODIS. Hade helst ätit godis till frukost, lunch och middag. Men man har ju barn nu och ska vara en förebild.

Kaffe eller te? Te i mitt hjärta. Jag dricker kaffe ibland för att det är en mysig grej och jag vill vara en del av “hur många vill ha kaffe?” - klicken. Men sanningen är att jag gillar inte smaken och jag blir absolut inte piggare av kaffe.

Färgglad inredning eller färgglada kläder? Fyyy, vilken elak fråga! Men okej, om jag måste, färgglada kläder!

Egentid eller tid med familjen? Det låter som att jag ska välja mellan att ta ett långt bad och läsa en bok eller ha picknick och bygga koja i skogen – då slipper jag helst de första alternativet.

Se på serier med mannen eller filmmys med familjen? Jag älskar barnfilmer mer än vuxenserier. På våra filmmyskvällar klipper Vinns biobiljetter till alla, jag poppar popcorn (ni kan kalla mig popcorn-queen om ni vill), mannen skjuter ihop våra soffor till en enda stor säng och hämtar täcken, Ilse och Lykke svidar om till en passande outfit - och kvällen kan börja!

Foto: Privat

Annons