En del av

Farah Abadi och Jesper Rönndahl leder Melodifestivalen 2023

27 sep, 2022 
AvSaga Pettersson
Farah Abadi och Jesper Rönndahl leder Melodifestivalen 2023
Nu står det klart vilka som leder Melodifestivalen 2023! Under en presskonferens presenterar SVT kommande turnés programledarduo.
Annons
Video: 5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom årenBrand logo
Video: 5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom åren

För ett par dagar sedan avslöjade Aftonbladet vilka det är som leder Melodifestivalen 2023, och enligt deras uppgifter var det Farah Abadi och Jesper Rönndahl.

– Det är Farah och Jesper, de kommer att leda alla sändningarna och det kommer inte att vara några andra än dem, säger en källa med god insyn i Melodifestivalens redaktion till Aftonbladet.

Duon som programleder Melodifestivalen 2023

Och under Melodifestivalens pressträff bekräftar SVT att uppgifterna stämmer. Farah Abadi och Jesper Rönndahl är duon som kommer att stå för underhållningen under kommande mello-turné.

Förra året var det Oscar Zia som höll i ställningarna när han debuterade som programledare, och nu är det alltså dags att lämna över stafettpinnen till Farah Abadi och Jesper Rönndahl.

Annons
Oscar Zia och Farah Abadi under Melodifestivalen 2022.
Oscar Zia och Farah Abadi under Melodifestivalen 2022.

Och Farah Abadi blir ett kärt återseende i Melodifestivalen 2023. Förra året agerade hon sidekick, där hon bland annat fick vara artisternas stöttepelare i greenroom.

Jesper Rönndahl när han 2019 tog emot en kristall för satirprogrammet Svenska nyheter.
Jesper Rönndahl när han 2019 tog emot en kristall för satirprogrammet Svenska nyheter.

Hit kommer Melodifestivalen 2023

Efter år av pandemi är mello-turnén igång igen, och kommer på besök i olika städer runt om i Sverige. Första deltävlingen hålls i Göteborg lördagen den 4 februari, därefter väntar Linköping 11 februari, Lidköping 18 februari, Malmö 25 februari, semifinal i Örnsköldsvik 4 mars och final i Friends arena i Solna lördag 11 mars.

Foto: TT

Se också: Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbetBrand logo
Se också: Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbet
Annons