En del av

Astro: Så ska du fira jul enligt ditt stjärntecken

13 dec, 2021 
AvSara Ericsson
Cameron Diaz i filmen The Holiday.
Ditt horoskop kan faktiskt säga en hel del om din personlighet – så även hur du allra helst firar jul. Klassiskt, spontant, traditionsbundet eller på resande fot? Det här säger stjärnorna!
Annons

Julen är en känsloladdad högtid av olika anledningar. Vissa älskar att fira och planeringen är i full gång redan under hösten. Samtidigt känner vissa en press och tycker mest att julen är ett överdrivet måste.

Se även: Så blir ditt år som mamma – enligt ditt stjärntecken

Så blir ditt år som mamma – stort årshoroskop för 2022Brand logo
Så blir ditt år som mamma – stort årshoroskop för 2022

Kanske är det inte så konstigt att det lätt blir en krock under julen då så många olika personligheter samlas för att fira en och samma sak. De starkt traditionsbundna stör sig på de som vill hitta på nya äventyr. De äventyrslystna kan bli smått galna på att allt alltid ska vara som förut och vice versa.

Men julen är trots allt en tid för att sakta ned på tempot, njuta och må bra. Oavsett om man väljer att göra det i ensamhet, tillsammans med hela tjocka släkten eller genom ett nytt äventyr. Din stjärnbild påstås säga en hel del om din personlighet – inklusive hur du allra helst laddar upp inför- och spenderar julen.

Annons

Så vill du fira jul – enligt ditt stjärntecken

Väduren 21/3-19/4

Din kreativitet och spontanitet lyser extra stark under julperioden. Det är uppenbart att du önskar att se ett roligt och unikt firande varje år. Du gillar att ge och att få unika klappar, oavsett om det är till en föreställning eller någon pryl du aldrig tidigare sett.

Du är inte blyg med att berätta för din familj att du önskar dig lite galna och roliga saker. Väduren får energi av action och vill gärna spendera julledigheten med en och annan spelkväll. Men håll din eldiga energi i schack, det är inte hela världen om någon annan än du vinner.

Väduren är mån om jultraditionerna, men ser även julledigheten som det perfekta tillfället att fira, därför står väduren sällan som värd för själva julhelgen, då man aldrig vet om hen är bortrest eller ej.

Antingen äntrar du julfester till höger och vänster eller så arrangerar du dina egna och är inte snål med att bjuda in alla dina vänner och deras vänner med förutsättning att detta sker innan julen och inte under självaste långledigheten.

Annons

Oxen 20/4-20/5

Oxen älskar att ge och ta emot gåvor. Du vet inte bara vilka de allra bästa presenterna är att ge, du är även väldigt bra på att fynda dessa. Oxen är inte personen som är ute i sista stund och desperat försöker hitta alla klappar den 23:e. Nej Oxen börjar planera klapparna redan under hösten och de flesta är redan inhandlade innan första advent.

Du är även mycket medveten om vad du själv önskar i julklapp. Önskelistan fyller du på under året och när dina nära och kära ber om att få ta del av den är den fylld av tydliga önskningar och kanske även bilder för minimal risk att få fel färg eller fabrikat på prylarna.

Scen ur filmen Last Christmas från 2019.

Under den här tiden på året trivs oxen extra bra. Särskilt när det kommer till julmyset. Oxen älskar det bekväma och mysiga och helst ska det vara som det alltid varit. Du är inte mycket för årets nykomlingar, utan glögg ska smaka som den traditionella varianten. Och blir inte knäcken bra nog så kan oxen tålmodigt kämpa igenom tjugo knäcksmetar för att den ska bli helt perfekt.

Annons

Tvillingarna 21/5-20/6

Som tvilling älskar du att hitta tillfällen för nya äventyr. Du har inga problem med att fira julen på nya platser och reser ofta iväg under julledigheten. Du spenderar gärna julen ihop med dina nära och kära, men kan bli lite irriterad över att julen alltid ska firas på samma sätt och samma plats.

Vore det inte roligare om alla kunde gå med på att göra något helt annorlunda? Julen är ett perfekt tillfälle att skapa nya traditioner och se och göra något annorlunda. Men traditionerna kan vara svåra att ifrågasätta och om det blir ytterligare en jul på hemmaplan.

Hen önskar i alla fall att något helt nytt ska bakas till julfikan. Och laddar gärna upp för ett intensivt serie- marathon under julhelgen. När det kommer till julklappar ser du helst att upplevelser ligger inpaketerade under granen och det är även vad du allra helst ger till dina kära.

Kräftan 21/6-22/7

Heminredning är ett stort intresse för dig, likaså hur du ska inreda ditt hem inför och under julen. Myset ska maxas och kräftan samlar gärna ihop vännerna för att tillsammans pyssla eller baka pepparkakor.

Annons

Du är även nyfiken på att testa nya recept och smakkombinationer under julhelgen, något du planerat i månader innan firandet. Du tar ofta på dig att leverera till julbordet och ingen blir besviken på det du tillagat.

Eva Fröling i filmen Fanny Alexander.

Förberedelser inför julen skänker dig njutning. Din inrutade sida gör det svårt att ändra på vissa traditioner. Därför finner kräftan det skönt att ta på sig så mycket som möjligt, för då blir det gjort på rätt sätt. För kräftan är gemenskapen och julmyset två viktiga komponenter för ett lyckat firande där upplevelsen, smaker och familjeminnen står högst upp på önskelistan, före prylar.

Lejonet 23/7-22/8

Under året har lejonet samlat en hel del idéer inför den kommande julen. Du vet exakt hur du ska arrangera årets julbild och lyckas även få med de blyga medlemmarna på ditt spår. Du har dock lätt för att bli besviken över dina julklappar, men försök att inte visa dina känslor allt för tydligt. Be istället om kvittot för att kunna byta ut gåvorna mot något som passar dig bättre.

Annons

Under julledigheten vill du gärna involvera hela familjen i något nytt. Varför inte samla hela släkten och utmana varandra i karaoke med olika jullåtar? Lejonet njuter av julen och finner det fina i att dekorera, pynta och komma i stämning tillsammans med andra. Lejonet förväntar sig stående ovationer för hens bidrag till julbordet.

Jungfru 23/8-22/9

Du älskar att planera julledigheten till max och vill gärna ha exakt tid och plats för alla sammankomster. Du finner det även viktigt att planera tid för dig själv och återhämtning. Där emellan vill du njuta av förfinade smaker i sin bästa och mest perfekta form.

Inför julen vill du gärna vara kreativ, kanske har du i år testat att tillaga en hemmagjord glögg? Men perfektionisten inom dig blir utmanad när släkten tycker att halvfabrikat funkar lika bra på bordet som jungfruns perfekta julpraliner.

Filmscen från Birget Jones dagbok.

När det kommer till julklappar så tycker du att själva inslagningen är en viktig del, det ska se snyggt ut och finnas en tydlig röd tråd under granen. Jungfrun har en tendens att önska sig praktiska och genomtänkta julklappar som kommer att behövas under de kommande åren. Varför inte ett par varma vinterskor eller en praktisk hjälpande hand i köket som en ny blender?

Annons

Vågen 23/9-22/10

Vågen vet precis hur hen önskar att fira julen, och det är få som är så taggade på julen som en våg. Med noga utvalda julpynt dekorerar du hemmets alla vrår och ser fram emot att få visa upp det för andra.

Vågen bjuder gärna in till uppladdade mingel både innan, under och efter julen. Alla ska känna sig välkomna att komma i julstämning hemma hos vågen. Julmusiken byts dock inte ut i första taget, samma låtar kommer att spelas i år likt förra året och för tio år sedan.

Traditionerna håller vågen hårt i och blir tämligen irriterad om någon får för sig att resa bort över julen. När det kommer till julklappar är vågen rättvis och vill spendera exakt samma summa pengar till sina nära och kära. Själv är hen inte lika intresserad av att ta emot gåvor utan föredrar att ge.

Skorpionen 23/10-21-11

Skorpionen älskar att överraska och visa sin omgivning hur omtänksam hen är. Därför är julen den perfekta högtiden. Du har under året identifierat vad dina släktingar önskar sig och likt oxen har även du varit ute i god tid med att inhandla dessa.

Annons

Skorpionen har en tendens att se bortom priser när det kommer till gåvor, vilket kan bli en dyr historia runt jul. Väl på plats vid firandet känner skorpionen in stämningen och vill att alla ska må bra.

Birget Jones släpar desperat hem en julgran.

Din önskelista är svår för omgivningen att leva upp till, eftersom du är väldigt specifik i dina önskningar. När det kommer till maten så uppskattar du att ta del av julmat som tagit extra lång tid att tillaga, just för att du då förstår hur mycket kärlek som ligger bakom rätten.

Skytten 22/11-21/12

Julpeppen är enorm hos skytten och när hen anländer till julfirandet förvandlas den stela släktsammankomsten till ett kramkalas. Med en knäck i handen dansar skytten in till köket för att höra om hen kan hjälpa till med något, eller varför inte ge kusinen några kärlekstips?

Annons

Skytten gillar verkligen den glada stämningen och vill att alla ska slappna av under firandet. Trots att många känner sig trötta under julen är det skytten som håller låda och energin flödar.

Skytten har med sig överraskningar och strax efter middagen ska årets juldrink blandas ihop, något som förvånar men gläder övriga gäster.

Du som skytt älskar julklappar men har svårt för att hålla hemligheter, ingen vågar delge vad de köpt till någon annan för då hinner du berätta vad paketen innehåller innan tomten har anlänt. Likväl som du under lunchen råkat berätta vad du köpt till din mamma.

Stenbocken 22/12-19/1

Stenbocken gillar genuinitet och äkta saker. Oavsett om det gäller julklappar, julmat eller umgänge. Stenbocken gillar julen och tycker att det är viktigt att granen står spikrakt och att juleljusen inte sitter på sniskan i granen.

Hen har svårt att förstå varför ett välfungerande firande ska utmanas av nya traditioner? Det är och har alltid varit bra så varför inte fortsätta så? För stenbocken är det viktigt att få en praktisk uppgift inför julen, men är kanske inte är den allra vassaste när det kommer till julklappar. Men å andra sidan är inte stenbocken särskilt kräsen själv.

Cameron Diaz i filmen The Holiday.

Så länge hen får något användbart gärna kopplat till skapande i julklapp så är hen nöjd. Det ska tilläggas att det oftast är en stenbock som får ställa upp som jultomte.

Annons

Vattumannen 20/1-18/2

Vattumannen gillar moderniteter och är nytänkande. Därför utmanas vattumannen ständigt och hamnar lätt i konflikt med alla trångsynta släktingar. Vattumannen är ingen julpyntare utan tycker att det räcker med en julstjärna i fönstret.

När det kommer till julklapparna kan det mycket väl vara så att vattumannen spenderar uppesittarkvällen på ett varuhus i jakten på årets julklappar. Själv har hen inte hunnit delge vad som står på önskelistan, så vad som väntar under granen lär bli en stor överraskning.

Vattumannen tycker att julledigheten ruckar på vardagsmönstret och har lite svårt att koppla bort jobbet. Varför är det ingen som svarar på mailen? Just ja, det är ju trots allt julafton. Men vattumannen värdesätter att hjälpa sina äldre släktingar under julen och lovar lätt bort sig att hjälpa mormor med något hon önskar under långledigheten.

Fiskarna 19/2-20/3

Julen är en sentimental högtid för fisken där det förflutna lätt kommer ikapp. Ett faktum som gör att fisken kan tycka att julen är lite skrämmande. Flera år i rad har hen valt att resa iväg under firandet för att slippa falla in i det känslosamma mönstret.

Annons

Men i år har hen tagit sig i kragen och ska infinna sig vid det traditionella firandet. Familjen är i fokus och trots att firandet varit planerat under en längre tid har den slarviga fisken glömt av många av sina åtaganden.

Men att köttbullarna uteblir från julbordet räddar fisken snabbt upp med sin charmiga sida. För fisken är det väldigt viktigt med vila under denna period, så hen har en tendens att tacka nej till alla glöggbjudningar, just för att istället komma ikapp sig själv.

Foto: TT, Netflix

Se också: 10 julfilmer med toppbetyg på IMDbBrand logo
Se också: 10 julfilmer med toppbetyg på IMDb

Artikelinspiration: Reader´s Digest

Annons