En del av

Följ Asabea Britton på nya bloggen hos Motherhood: ”Jag valde att föda hemma”

28 okt, 2020 
AvLinn Seipel
Asabea Britton ny bloggare på Motherhood

Är du ute efter expertkunskap blandat med personliga insikter inom allt vad det gäller barn och barnafödande? Möt vår nya bloggare och fullblodsproffset Asabea Britton – barnmorska och tvåbarnsmamma.

Annons

Det här är Asabea Britton

Namn: Asabea Britton
Ålder: 32
Bor: Söderort i Stockholm
Familj(den "lilla"): Sambo och två söner, 2 år respektive 2 månader.
Familj(den "stora"): Mamma, pappa, fyra syskon och våra 8 barn.
Gör: Föräldraledig, innan dess barnmorska på ungdomsmottagning. Under föräldraledigheten jobbar Asabea med sin blogg och sin Instagram.

LÄR KÄNNA ASABEA BRITTONBrand logo
LÄR KÄNNA ASABEA BRITTON

Vem är du i tre ord?

Mamma, syster, barnmorska

Vad kommer vi få läsa om hos dig?

Jag skriver mest om sånt som har med barn och barnafödande att göra. Jag blandar det informativa med sånt som rör mitt eget liv och föräldraskap. Sen kan det hända att lite skönhets-snack och inblickar i min vardag får plats på bloggen också.

Tre ämnen du gärna lyfter?

Amning, babypotting, bärande. Tre grejer som alltid intresserar mig men kanske lite extra just nu när jag sysslar med det själv.

Vad är något de flesta inte vet om dig?

Att jag varit otroligt stökig i mina tonår, såpass att det är tur att det inte gick riktigt illa.

Nämn tre roliga saker du har på gång just nu!

Är i samtal om att skriva en bok. Har blivit tilldelad ett kul pris men det är hemligt för vad än så länge. Sen, det roligaste av allt, jag är nybliven tvåbarnsmamma vilket tar det mesta av min tid och är över all förväntan.

Annons

Ordspråk du lever efter?

Hmm det är inget jag någonsin tänkt på men kanske ”don’t sweat the small stuff”

Tre råd du vill ge dina bloggläsare?

1. Var varsam med vem du tar råd ifrån.
2. Försök lyssna efter din instinkt och lita på den, särskilt när det kommer till föräldraskapet.
3. Kom ihåg att det som syns på Instagram och bloggar bara är fragment av folks liv, det är lönlöst att jämföra sig med.

Vilken dröm vill du ha uppfyllt om 5 år?

Att jag har jobbat på sjukhusförlossning ett tag och känner mig tillräckligt trygg i min yrkesroll att jag jobbar med hemfödslar. Jag hoppas även jag kommer ha släppt en bok jag är stolt över.

Du valde att föda barn hemma – hur kommer det sig?

Av flera anledningar. Min bedömning utifrån mina förutsättningar och den forskning som finns var att det var den säkraste platsen för mig att föda. Det var även den tryggaste platsen för just mig.

Jag ville styra omständigheterna kring min födsel själv, vilka som skulle vara där, hur jag skulle ha det runtomkring, vad som skulle göras och inte göras. Jag ville garanteras möjligheten att föda i vatten.

Jag ville veta var jag skulle föda och inte stressa över om jag skulle få plats någonstans eller inte. Jag ville känna mina barnmorskor. Jag ville ha ett helt ostört förlopp, inte bara ostört från interventioner men även från förflyttning i värkarbete. Det är några anledningar, jag hade kunnat lista hur många som helst.

Annons