En del av

Gift vid första ögonkastet-Ida: ”Jag älskade att vara gravid!”

28 jun, 2023 
Hannah Bergroth
Foto: Privat
För ett år sedan gifte sig Ida Lindh, 35, med Arvid Stark, 34, som hon aldrig träffat tidigare. Och dagen efter att de firat sin första bröllopsdag blev de föräldrar till en liten tjej. Ida berättar för Motherhood att hon är i ett lyckorus.
– Jag tycker att allt som ingår i föräldraskapet är så kul, säger hon.
Annons

Ingen har väl kunna missat den sprudlande och energifyllda Ida Lindh, 35, som hittade sin kärlek Arvid Stark, 34, i tv-programmet Gift vid första ögonkastet. Under hela säsongen fick tittarna följa deras kärlek, och i det sista avsnittet berättade paret att de väntade sitt första barn.

– Jag mår jättebra och är på en så bra plats i livet just nu, säger Ida.

Sexologen Kalle Norwald förklarar begreppet - snälltolkaBrand logo
Sexologen Kalle Norwald förklarar begreppet - snälltolka

Ida och Arvid från Gift vid första ögonkastet har fått barn

Det har bara gått knappt två veckor sedan ”carbonara-paret” Ida och Arvid blev föräldrar. Genom telefonen hörs ett knarrande bebisljud och Ida berättar att Rakel är en riktig famnbebis.

– Hon gillar att vara hud mot hud och vill gärna sova på mig eller Arvid.

Ida Lindh

Ulrika Malm

Foto: Ulrika Malm/SVT

Ålder:
35, fyller 36 i höst.

Familj: Gift med Arvid, 34, Rakel som föddes 14 juni 2023.

Bor: Sollentuna.

Gör: Mäklare, nu föräldraledig.

Aktuell: Som en av deltagarna i Gift vid första ögonkastet.

Följ: @starkare.familj

Annons

Ida berättar att det varit en stor omställning att få en bebis. De två första dagarna efter förlossningen var tuffa för kroppen, och att samtidigt behöva lära sig att ta hand om en liten minimänniska med allt vad det innebär har tagit sin tid. Men nu börjar den lilla familjen komma på fötter.

– Att jag, som 35-åring, har fått möjligheten att lära mig något nytt känns så himla bra. Jag tycker att allt som ingår i föräldraskapet är så kul.

Ida Lindh
För ett år sedan var Ida singel. Nu är hon mamma till en liten flicka.Foto: Privat.

Det är svårt att veta vad det innebär att bli föräldrar, men Ida säger att hon blivit positivt överraskad.

– Man pratar så mycket om det som är svårt och besvärligt, så som kolik och vaknätter. Jag upplever det inte alls så, hittills har det varit mycket lättare än vad jag trodde att det skulle vara.

Annons

Finns det något som förvånat dig?

– Ja, jag visste inte att en bebis kan kräkas så mycket, haha!

”Jag älskade att vara gravid”

I och med tv-programmet under hela våren var Ida och Arvid tvungna att hålla graviditeten hemlig. Men om vi blickar tillbaka, hur upptäckte de att hon väntade barn?

– Det var något annorlunda med kroppen. Mensen kom inte och jag hade en känsla som inte var normal. Jag bara visste att jag var gravid.

Hur skulle du beskriva graviditeten?

– Jag älskade att vara gravid! Som tur klarade jag mig från klassiska gravidkrämpor och kände mig stark hela tiden. Dessutom tyckte jag om att se min kropp förändras. Att jag klarade av att bära ett barn är häftigt!

Dök det upp några gravidcravings?

– Jag älskade smaksatt bubbelvatten. Även mango och apelsin frossade jag i. Men ju mer tiden gick blev det fjällfil – som faktiskt fortfarande är en favorit, haha!

Paret förberedde sig inte så mycket inför förlossningen. Det satsade istället på att prata mycket om förväntningar – och gjorde ofta andningsövningar.

Annons

– Vi pratade också mycket om att lyfta blicken och tänka framåt. Förlossningen är ju slutet på graviditeten, men det är efter den som allt börjar – exempelvis hur vardagen med en liten bebis skulle bli.

Ida Lindh gravid
En selfie i spegeln för att komma ihåg gravidmagen.Foto: Privat

Födde med kejsarsnitt

Ida önskade att föda vaginalt, men när det väl blev dags ville kroppen annorlunda. Efter 26 timmars värkarbete konstaterade läkarna att Rakel låg på snedden, vilket gjorde det omöjligt för henne att komma ut. Snabbt togs de ett beslut om att Ida skulle förlösas genom ett akut kejsarsnitt.

Vad tänkte du när läkarna sade att det skulle bli kejsarsnitt?

– Visst kände jag mig lite besviken, men i slutändan handlar det om att jag och bebisen ska må bra och då det var ett kejsarsnitt som krävdes.

Rakel
Lilla Rakel sover tryggt på pappas bröst.Foto: Privat.

Ida säger att hon är tacksam över att det kunde göras så pass snabbt och att Rakel kom ut pigg och frisk. Den nyblivna mamman hyllar svensk sjukvård och menar att trots att förlossningen inte blev som hon tänkte sig ändå har en fin upplevelse.

Hur ser du på händelsen idag?

– Jag är så jäkla glad och stolt över mig själv, över Arvid och så klart Rakel. Det spelar ingen roll hur hon kom ur mig, jag är bara glad att hon är här.

– Att få höra henne skrika var det mest fantastiska jag varit med om, avslutar Ida.

Annons