En del av

Gift vid första ögonkastet-paret har fått barn: ”Gick så fort”

26 jun, 2023 
https://image.motherhood.se/byline_moa-kopiera.jpg.jpg?imageId=9668057&x=0&y=0&cropw=100&croph=92.715231788079&width=1318&height=1318Moa Malmqvist
Ida och Arvid
Foto: Ulrika Malm /SVT, Privat/SVT
Arvid Stark och Ida Lind från årets Gift vid första ögonkastet har fått sitt första barn. 12 juni föddes dottern Rakel, efter en 9 månaders hemlighållen graviditet.
– Vi kunde inte förstå att det här gick så fort, säger Ida till Mama.
Annons

Efter säsongens finalavsnitt av Gift vid första ögonkastet stod det klart att Arvid Stark och Ida Lind fortsätter att vara gifta. Inspelningarna pågick fram till slutet av juli förra året, och i september var Ida gravid.

Se också: Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021
Se också: Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021

– Vi var så glada! Jag var jätteglad! Arvid var också jätteglad! Vi kunde inte förstå att det här gick så fort. Det måste ha varit på andra ägglossningen, säger Ida till tidningen Mama.

Gift vid första ögonkastet började sändas på SVT i april, och Ida var då således bara två månader ifrån förlossning. I samma intervju berättar hon att hon fått hålla graviditeten hemlig genom att publicera gamla bilder på sociala medier.

Annons

– Jag har knappt lagt ut något i sociala medier och knappt gjort intervjuer där jag träffat journalister. Jag bytte telefonnummer, och när någon ringt till kontoret och frågat efter mig har mina kolleger sagt att jag är tjänstledig. Och så har mest hållit mig här ute i Sollentuna, säger hon.

Till tidningen berättar Ida att förlossningen var fylld med en del komplikationer, och pågick i 26 timmar. Men till slut, efter ett akut kejsarsnitt, kom lilla Rakel.

– Nu känner jag en sån otrolig tacksamhet. Jag är så tacksam över att Sverige har en så fantastisk förlossningsvård. Om jag bott någonstans där vården inte fungerade, där det kanske inte ens fanns sjukvård, så hade jag och Rakel antagligen inte överlevt. Jag är så ödmjuk och tacksam över mitt eget liv, över Rakel och över att jag och Arvid blev hopmatchade. Jag är så lycklig, säger hon.

Privat/SVT ”Vad hände sen”
Annons
Foto: Ulrika Malm/SVTUlrika Malm
Annons
Innehåller reklamlänkar