En del av

Gravida Charlotte Kalla ställer upp i Let'd dance: ”Tre på dansgolvet”

28 feb, 2023 
Simon Nilsson Larsson
Charlotte Kalla
Förra veckan berättade Charlotte Kalla att hon väntar sitt första barn.
Och om ett par veckor ställer hon upp i Let's dance – som den första gravida deltagaren någonsin.
Annons
Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriärBrand logo
Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriär

Charlotte Kalla, 35, och Fredrik Karström, 34, ska bli föräldrar för första gången. Det berättade hon om i slutet av förra veckan i ett glatt inlägg på Instagram.

“Om allt går bra kommer sommaren 2023 innebära mitt livs största förändring. Vi ska bli föräldrar!”, skrev skidstjärnan och delade en bild på en skylt med texten “Ny skidåkare i stan sommaren 2023”.

Charlotte Kallas efterlängtade graviditet

Kalla har tidigare berättat att hon känt en viss oro för att det kanske inte skulle gå att bli gravid efter alla år av hård träning, så det blev så klart en lättnad för henne när hon själv fick nyheten.

“Vi är glada, förväntansfulla och lyckliga även om det fortfarande känns väldigt overkligt! Ett steg i taget mot något otroligt efterlängtat, en dröm jag längtat efter att få uppleva!”, skriver hon vidare i inlägget och berättar om sitt mående.

Annons

“Jag har mått bra hela tiden och det känns speciellt att få dela den här hemlisen med er redan nu!”

Första gravida Let's dance-deltagaren någonsin

Den 18 mars börjar nästa säsong av Let's dance, och då blir Charlotte Kalla historisk som den första deltagaren någonsin att dansa gravid. Och det gäller alla Let's dance-program i världen, enligt Expressen.

– Ja, det är inte bara mig som Tobias dansar med, utan vi blir tre på dansgolvet. Det ska bli spännande att se hur det kommer gå. Men vi båda är väldigt ödmjuka inför att hälsan går först och att jag måste lyssna på min kropp. Det känns tryggt än så länge.

Förra veckans gravidavslöjande kom inte som en överraskning för TV4. Kalla berättar att kanalen fått veta om det långt innan hennes kompisar fick det, och de har pratat med hennes läkare om medverkan.

– Det finns en strategi där jag kan fick feedback och råd från läkare. Det känns verkligen skönt, säger Charlotte Kalla till Expressen.

Hennes danspartner, Tobias Karlsson, 45, är också lugn.

– Det finns jättemånga dansare som har dansat långt in i graviditeten. Det är bara bra att röra sig. Det är bra att hålla i gång. Hon är enorm förebild som gör detta, säger han.

Här är paren som blivit kära i Let's DanceBrand logo
Här är paren som blivit kära i Let's Dance

Foto: TT

Annons