En del av

Grynet Molvig: Tänker att jag var en dålig mamma till min son

19 jan, 2022 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Grynet Molvig är mamma till 50-åriga Theodor, som likt sin mamma Grynet lever ett liv i rampljuset.
”Jag tänker att jag var en riktigt dålig mamma”, reflekterar Grynet nu när hon tänker tillbaka på sonens uppväxt.
Annons

Grynet Molvig är just nu en av stjärnorna i den pågående säsongen av Stjärnorna på slottet på SVT. Tillsammans med bland annat Carola Häggkvist och David Lagercrantz delar hon med sig av sitt liv och sitt känslospektra i tv-rutan under lördagskvällarna.

TV: Grynet Molvig om sin medverkan i Stjärnorna på slottet
TV: Grynet Molvig om sin medverkan i Stjärnorna på slottet

79-åriga Grynet har levt i rampljuset mer eller mindre sedan hon var tonåring, och har varit ett känt ansikte i både Norge och Sverige. Det var i en by i Norge som hon växte upp, men tog sig till Sverige så småningom på grund av karriären.

Grynet Molvigs relationer genom åren

Genom åren har Grynet varit omskriven i media, och inte bara gällande sin lysande karriär – även hennes privatliv har intresserat många. Bland annat så var hon gift med kungavännen Carl Adam Lewenhaupt, även kallad Noppe, i 13 år under 80-talet. Hon hade även en omtalad fling med brottaren Frank Andersson.

Grynet Molvig och Carl Adam Lewenhaupt på1980-talet.Micael Engström/TT

Idag lever hon i en relation med Douglas von Sydow, men de bor inte ihop – och har under sina 20 år som par aldrig heller gjort det. Grynet bor i en våning på Östermalm, där hon bott i 50 år, och Douglas bor bara några kvarter bort.

Annons

– I den lägenheten har jag upplevt två äktenskap, två skilsmässor, barn och barnflickor och ett antal älskare, säger Grynet Molvig om sin lägenhet på Östemalm i en intervju med Hemmets journal.

Grynet misstänker att det är just på grund av att hon och Douglas levt som särbor som relationen hållit så länge.

Grynet Molvig om sonen Theodor

Grynet har inte bara ett äktenskap i bagaget, utan två. Innan hon gifte sig med Noppe så var hon gift med Alfred Jonson, som hon fick sonen Theodor ihop med. Idag är Theodor 50 år, och nu reflekterar Grynet över att hon inte alltid känt sig som en bra mamma.

– När jag ser alla mammor på stan eller läser om hur mycket tid de lägger på sina barn tänker jag att jag var en riktigt dålig mamma. Jag har jättedåligt samvete för den där perioden. Jag jobbade mest hela tiden, hade en massa barnflickor och ibland fick han hänga med mig på jobbet. Det var sällan jag läste böcker för honom på sängkanten. Retroaktivt har jag lidit och tänkt att jag skulle gjort si eller så i stället. Men det har hur som helst visat sig bli en väldigt bra person av Theodor, säger hon i samma intervju.

Grynet Molvig med sonen Theodor Janson.Patrik C Österberg/TT

Theodor jobbar i Norge som framgångsrik skådespelare, sångare och regissör, och har med andra ord gått i sin mammas fotspår.

Annons

– Jag är så stolt över min son och glad att han får göra det som han är bra på och tycker om att syssla med. Nu i helgen ska jag faktiskt se en av hans bejublade shower i Oslo.

Se också: Carola Häggkvist om sin medverkan i Stjärnorna på slottet
Se också: Carola Häggkvist om sin medverkan i Stjärnorna på slottet
Annons
Innehåller reklamlänkar