En del av
ANNONSSAMARBETE MED DYLON

Hållbara trenden - Slå in dina julklappar med tyg

18 dec, 2020 
AvHind Aloul
Det har blivit en stor trend på sociala medier att slå in sina julklappar med tyg. Först på bollen var Kim Kardashian som inspirerade oss genom att slå in sina paket i tyger som gick i olika nudefärger. Den här trenden är det perfekta sättet att skapa en mer hållbar konsumtion i jul.

Det senaste året har vi fått mer tid för vår kreativitet. Fler pysslar, gör DIY-projekt och lägger mer tid på sin hobby, och självklart så är julen den perfekta tidpunkten att bli extra kreativ! Det gäller inte bara innehållet i paketen, även själva inslagningen av klapparna kan du skapa själv genom lite fantasi.

I år är den hetaste trenden nämligen att slå in sina julklappar med tyg som du färgat själv. Att slå in sina paket i tyger är en gammal konstform i Japan och kallas Furoshiki, men det är först nu som trenden hittat till oss. Det här är ett perfekt sätt att hitta nya användningsområden för textilier du har hemma och att ge dem nytt liv under granen.

Dina nära och kära kommer få en helt unik julklapp med en personlig touch.

3 tips för att lyckas med textil-färgningen i jul


1.
Finns det något du inte längre använder hemma?

Den trista vita bordsduken blir plötsligt som ny med en annan färg, och en gammal t-shirt får nytt liv med ett trendigt batikmönster. Möjligheterna är oändliga! Leta fram gamla kläder eller stuvar som ligger långt bak i lådorna och gå loss med färgen.

2. Färga i säsongens trendfärg

Julpapper kan se ganska tråkiga ut, alla ser i princip likadana ut och man vill gärna ha en klapp som sticker ut. Varför inte göra som Kim Kardashian, som slog in sina julklappar i nudefärger – och färga tyget i din egen favoritfärg. Höstens trendfärg har utan tvekan varit ljuslila, så varför inte överraska med en klapp inslaget i den här härliga tonen?

Ljusare färger går att uppnå med mer tyg i maskinen. Använd tex Dylons Intesive Violet för att uppnå den här fina färgen.

3. Slå in din julklapp med en julklapp

Gör det möjligt för personen som får julklappen att även få nytta av själva inslagningen. Slå in paketet med tillexempel ett kuddfodral eller en vacker sjal – som du förstås har färgat själv.

Färga dina sängkläder och slå in julkappen med ett nyfärgat kuddvar.

Gör som Caroline Borg och färga dina sängkläder – så gör du:

Så här enkelt färgar du tyger hemma: (länk till Dylon)

1. Väg det torra tyget och förtvätta det.

2. Ta bort ytterförpackningen och placera kapseln ovanpå det fuktiga tyget. Kör ett helt tvättprogram i 30-40°C.

3. När programmet är klart, kör ett helt tvättprogram igen med tvättmedel.

4. Ta ut tyget ur maskinen, fyll på med tvättmedel och kör ett tvättprogram i 40°C med tom maskin för att rengöra den och rengör gummiringen i tvättmaskinen när maskinen är klar.

Dylon textilfärg för maskintvätt kommer i en allt-i-ett kapsel, som gör det enkelt att ge gamla textilier nytt liv. Kuddar, örngott, dukar, klädesplagg, ja- eller vad du vill! Med den lilla kapseln från Dylon har det aldrig varit smidigare att färga tyger. Välj bland regnbågens alla färger och låt fantasin flöda!

Skaffa din färg HÄR