En del av

Aktiviteter på Halloween: 5 tips för hela familjen

01 sep, 2021 
Emilie Josephson Dalhamn
Gör Halloween till en enda lång festhelg fullmatad av aktiviteter, pyssel och bus! Här är 5 tips på roliga saker att göra tillsammans.
Annons
TV: Här är anledningen till att vi firar HalloweenBrand logo
TV: Här är anledningen till att vi firar Halloween

En av barnens favorithögtider närmar sig och i år firas den på en söndag. Med andra ord har ni hela helgen på er att förbereda och fixa inför den stora dagen.

5 tips på aktivteter på Halloween

Ställ till med ett spökkalas, dekorera med pyssel som ni gjort själva, ta barnen på en spökpromenad och massa annat kul! Här är fem tips på roliga aktiviteter att göra tillsammans med familjen.

1. Ordna ett halloweenkalas

Har du lovat barnen ett halloweenkalas? Låt dem i så fall vara med och planera. Hur ska ni dekorera? Vad ska ni bjuda på? Vilka bus och läskigheter ska era gäster överraskas av? Pyssel är alltid en bra idé på kalas. När ni är klara kan ni hänga upp dekorationerna som en del av halloweenpyntet. Se fler kalastips och recept här nedanför.

Annons

2. Baka halloweensnacks

Det här måste vara ett av de roligaste momenten med halloween. Läskiga fruktmonster eller gulliga godisfigurer – oavsett vad du är ute efter är dessa tips så enkla att du kan göra dem tillsammans med barnen utan att tålamodet hos varken dem eller dig tryter.

3. Pyssla loss på halloweentema

Pyssel är ett perfekt sätt att sysselsätta barnen och samtidigt få kvalitetstid – tillsammans! Köp hem pysselmaterial och inventera vad ni har hemma. Gamla äggkartonger, toarullar och mjölkförpackningar kommer man långt med. Här är några geniala pysseltips för hela familjen.

4. Fixa läsigaste utklädnaden

En vampyr eller häxa i miniformat. Hur gulligt!? Eller vi menar läskigt. Här är det bara fantasin som sätter gränserna. Tips på sminknignen får du här.

5. Ta barnen en spökpromenad

Smyg ut när mörkret lagt sig och ta med barnen på en spökpromenad.Vade de inte vet om är att ni förberett läskiga stopp på vecka. Läskig spindelväv utanför er entré, ett spöke (grannen) som tittar fram bakom trädet, och mystiska ljud på gården/i trädgården (mammas läskigaste spellista).

Bild: TT

Annons