En del av

Hanna Hedlund: ”Lovat mig själv att inte vara en bantande mamma”

17 maj, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
hanna hedlund
Det blev ingen seger i Let's dance för Hanna Hedlund, men folkets kärlek har hon forfarande. I en ny intervju berättar den omtyckta artisten om sin kroppsbild, och varför hon vägrar bli en bantande mamma.
Annons
De spelar kompisar på film – och är bästisar även privatBrand logo
De spelar kompisar på film – och är bästisar även privat

Trots att Hanna Hedlund och Tobias Wallin fick höga poäng av Let's dance-juryn tvingades de lämna programmet. Men artisten är fortsatt, och kommer fortsätta vara, en älskad del av den svenska nöjesscenen.

I en intervju med Expressen hälsoliv pratar Hanna Hedlund ut om hälsa, träning och synen på sin kropp.

– Jag älskar mat och har lätt att bli rund. Träning måste vara kul. Att jogga tycker jag är skittråkigt, men jag älskar långa promenader och dans är vansinnigt kul, säger hon och tillägger att hon nu börjat spela padel.

Hanna Hedlund om kroppsbilden

Hanna Hedlund berättar också att hon fortfarande kämpar på för att trivas med sin kropp, och att hon inte tänker banta.

– Jag är inte helt sams och det tror jag tyvärr inte jag varit sedan jag fick ätstörningar på högstadiet. Även om jag blev frisk sitter det i. Sedan jag blev mamma är det viktigt för mig att allt inte handlar om vikten. Känna att jag tycker om mig själv fast jag har extra kilon. Det har jag jobbat med och jag har lovat mig själv att inte vara en bantande mamma, säger hon i intervjun.

Annons

Har man varit ätstörd kan det bli komplicerat

Hennes fokus ligger inte på att träna för att se ut på ett visst sätt, utan för att få en god hälsa både fysiskt och mentalt, säger hon.

– I dag är det viktigt för mig att röra mig, men absolut inte banta. Har man varit ätstörd kan det bli komplicerat. Det kan sitta kvar som gammal rädsla och nojor. Vågen skiter jag fullständigt i och går på hur kläderna känns. En del i Let’s dance är att våga sätta på sig kläder man inte väljer själv. Plagg som sitter tajt över magen och höften, där jag vanligtvis har lösa kläder. Det var jättespännande att ta sista steget, säger Hanna Hedlund.

Foto: TT

Annons