Hanna ”HanaPee” Persson om nya podden Surret: ”Det är relationer, stil och typ framfall”

Hanna och linnea

Bloggaren och medieprofilen Hanna ”HanaPee” Persson har sedan tidigare podcasten HanaPee's otroliga podcast där hon varje vecka träffar sin bästis Martin Huss för att hobbyfilosoferar kring livet.

Sandra Beijer: Alla måste få vara mamma på det sätt de vill

Sandra Beijer: Alla måste få vara mamma på precis det sätt de vill
2:37

Efter reklamen: Sandra Beijer: Alla måste få vara mamma på precis det sätt de vill

(2:37)

Slå på ljud

Nu startar hon, tillsammans med en av sina närmaste vänner Nea, en till podcast, den här gången via Amanda Schulman och Hannah Widells bolag Perfect Day. Podden, som heter Surret, beskriver hon som en klassisk ”snackpod”.

– Det är en podd med en av mina närmaste vänner, Nea och kort och gott är det ju en klassisk snackpod. Finns ju många såna, men gillar man typ det jag gör och står för så gillar man nog poddis! Dessutom tillför Nea så mycket roligt, djup och bra stiltips som inte finns i Sverige annars, kanske i Danmark?

Hur träffades du och Nea? Har ni känt varandra länge?

– Vi kommer från samma stad och hennes mamma känner min moster och så vidare. Så vi har känt till varandra länge, men för fem år sen var vi på en kompisdejt och det slog gnistor.

”Det är föräldraskap, relationer, stil och typ framfall”

Du har själv sagt att podden är ”för andra kvinnor”, kan du berätta lite om det?

– Killar får absolut lyssna, de borde typ lyssna! Men vet ju att killar är usla på att konsumera kvinnlig kultur så jag sätter inget hopp till det direkt. I podden pratar vi om ämnen som är typiskt kvinnligt kodade, det är föräldraskap, relationer, stil och typ framfall.

Har ni något mål med podden?

– Att folk ska må bra av den. Skratta, gråta och känna att den ger dem något. Kanske kan man vara ”en röst i natten” för någon, precis som andra poddar är för mig. Det tycker jag känns fint.

Vill du lyssna på podcasten? Här och här kan du lyssna.

Foto: Vera Jorgensen

Mer läsning för dig
Hanna Persson om att bli mamma: ”Underbart och jobbigt att älska någon så mycket”
Penny Parneviks ärliga ord om relationsbråken under småbarnsåren
Småbarnsmamman Hanna ”Hanapee” Persson i dokumentär om PMS

Utvald läsning