En del av

Elton John har två barn – här är Zachary och Elijah i dag

28 nov, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
Elton John och familjen

”Rocket man” och maken David Furnish är föräldrar till två söner.
Nu berättar Elton John att han slutar med sina världsturnéer – bland annat för barnens skull.

Annons

Superstjärnan Elton John, 75, träffade sin nuvarande make David Furnish, 60, redan 1993. Flera år senare, i maj 2005, friade artisten och fick ett rungande ja som svar.

Se 5 kändispar du inte visste har barn ihopBrand logo
Se 5 kändispar du inte visste har barn ihop

När det blev möjligt för samkönade par att ingå partnerskap var Elton John och David Furnish inte sena med att göra förhållandet officiellt. De blev ett av Storbritanniens första par att göra just det.

På nioårsdagen av partnerskapet gifte de sig också. Då hade de hunnit få sina två barn: sönerna Zachary Jackson, som är 11 och ett halvt i dag, och Elijah Joseph, 9 och ett halvt.

Elton John om barnens framtid

I helgen fick artisten frågan om barnen kommer att följa i hans fotspår och syssla med musik. Det verkar vara för tidigt för att säga, men en sak är säker: oavsett vad de beslutar sig om att göra kommer föräldrarna stå bakom dem.

Annons

– De är fortfarande så unga, så ingenting är säkert än. Men oavsett vad deras drömmar och ambitioner är så kommer min make David och jag så klart att stötta dem, säger Elton John till E! news.

David Furnish och Elton John tillsammans med sönerna Zachary och Elijah.
David Furnish och Elton John tillsammans med sönerna Zachary och Elijah.

Slutar turnéra – för att vara med barnen

Just nu är han ute på sin avskedturné, Farwell yellow brick road, och under den sista konserten i Nordamerika tog han upp hela familjen på scenen.

Elton John sa också att familjen är en av anledningarna till att han slutar turnéra.

– Det är klart att jag ser fram emot att tillbringa mer tid med mina söner. Jag ser också fram emot att kunna lägga mer tid på andra projekt, som Elton John Aids fundation, säger han till E! news.

Tidigare i år, på hans 75-årsdag, publicerade Time magazine en text skriven till sönerna från pappan.

Annons

”Minns ni första gången ni såg mig på scenen? Vi var i Los Angeles och det var 2018, och er pappa tog med er till konserten. Ni häpnade över allt, ljusen och scenkläderna och publiken. Efteråt sa ni båda: ‘Jag visste inte att pappa kunde det där’”, skriver han och berättar att det fanns en tid när han själv inte visste att han var förmögen till det heller.

”Ni är 11 och 9 nu, och när jag var i er ålder så hade jag inte kunnat drömma om var livet skulle ta mig. När jag ser tillbaka på de senaste 75 år är det så mycket som jag är stolt över, det är så mycket som jag lärt mig”.

”När jag var liten blev jag tillsagd att passa in, att göra vad andra förväntade sig även om det inte kändes rätt. Nu inser jag att jag bara kan vara mig själv. Att vara sann mot mig själv är vad som gav mig min röst och hjälpte mig att möta mina största rädslor”, skriver han vidare och riktar sig till sönerna.

”Vilka ni än blir när ni växer upp, var bara er själva – fullt ut och enbart er själva”.

4 svenska kändispar som hållit sina relationer hemligaBrand logo
4 svenska kändispar som hållit sina relationer hemliga

Foto: TT

Annons