En del av

7 tecken på att du sovit för lite – enligt Hej hej vardag-Louise

22 mar, 2022 
AvHannah Bergroth
hejhej vardag-louise
Att vi påverkas av sömnbrist och inte riktigt fungerar som vi ska, kan väl alla föräldrar skriva under på? Kolla hur många saker du kan bocka av på den här roliga listan – som är skriven av fantastiska Hej hej vardag-Louise.
Annons

Hallå förälder! Hur har du sovit inatt? Stök och bök med barn som vägrat somna om efter en mardröm? Eller har du legat vaken för att lyssna efter ljudet när din tonåring lägger hemnyckeln i låset? Oavsett hur gammalt ditt barn är har vi föräldrar något gemensamt: Det händer att vi ligger vakna på nätterna – på grund av våra barn.

Nattens sovtimmar kan variera oerhört mycket. Ibland flyter det på bra och du får ihop en rejäl dos skönhetssömn. Men beroende på i vilket skede du är i föräldraskapet kan nätterna bli hackiga och sömnbristen är ett faktum.

Se också: Se när Hanna Fischer svarar på frågor om bebisens sömn

Se när barnpsykologen Hanna Fischer svarar på frågor om bebisens sömnBrand logo
Se när barnpsykologen Hanna Fischer svarar på frågor om bebisens sömn

En som kan känna igen sig i vad vi menar är vår eminenta profil Hejhej vardag-Louise. I ett blogginlägg skriver hon om vad sömnbristen gör med en.

Annons

– Sömnbrist är svinjobbigt och piss, men i backspegeln så kan man i alla fall skratta åt en himla massa åt alla sjuka grejer som hände i sömnbristens namn, skriver Louise.

Och visst är det så, när man väl kommit ut på andra sidan kan man faktiskt se det komiska i det.

7 tecken på att du sovit för lite

Louise är fantastisk på att illustrera och skriva om vardagliga saker på ett roligt sätt. I ett blogginlägg radar hon upp flera punkter som berättar tydligt hur man vet att man sovit för lite. Här är 7 av dem.
Vilka kan du bocka av?

1. Det tar tre försök att göra en kopp te.

2. Du gråter om någon har lite väl hård ton mot dig.

3. Du gråter om någon har väldigt vänligt ton mot dig.

4. Det tar väldigt, väldigt, väldigt lång tid att förstå saker.

5. Du går och handlar mat, lägger varorna på bandet, betalar och går därifrån. Bra! Förutom att alla varor ligger kvar på bandet.

6. Du vill göra slut med din partner, för att hen finns. Det räcker som anledning.

7. Du hittar mjölken i badrumsskåpet och pastan i frysen.

Ja, alla dessa exempel kan i alla fall vi på redaktionen känna igen oss i. Vill du läsa hela blogginlägget – klicka här!

Illustration: Louise Edlund Winblad

Foto: Anna Ledin Wirén

Annons