En del av

Hej hej vardag om sexologen Kalle Norwald i Gift vid första ögonkastet

26 mar, 2021 
Lovisa Svedlund
Kalle Norwald från Gift vid första ögonkastet och louise eklund winblad
Gift vid första ögonkastet är i full gång med säsong 7 på SVT och solklara analyser flödar över internet – och inte minst hos Motherhoods bloggare Hej hej vardag. Men Louise Edlund Winblad har inte bara fastnat för paren utan även för sexologen Kalle Norwalds briljans och undrar om man kan hyra hem Kalle veckovis för relationsråd? Vi på Motherhood undrar samma sak!
Annons
Gift vid första ögonkastet-Sofia i tårar: "Idiotiskt"Brand logo
Gift vid första ögonkastet-Sofia i tårar: "Idiotiskt"

Det är sjunde året i rad som realitydramat Gift vid första ögonkastet görs i svensk version på SVT. I år är vi som vanligt helt klistrade framför skärmen – och undrar hur det ska gå för Ellinor och Lars, Sofia och Anton och Susanna och Johan.

Motherhoods bloggare Louise Edlund Winblad bakom succébloggen Hej hej vardag följer serien varje vecka, med solklara analyser av hur det egentligen går i kärlekdramat.

Och efter veckans avsnitt när paren träffar varandra på ett slott, håller vi med dig i analysen Louise! Det här blir bara mer komplicerat för varje avsnitt:

Jag märker att det blir svårare och svårare att bestämma mig för vad jag tänker och tror. Se där vad som händer när saker får fler nyanser och lager – det blir sådär grumligt och gråskala, livet och inte en Hollywoodfilm med platta personligheter.

Annons

Kalle Norwald – sexolog i Gift vid första ögonkastet

Men även experterna har blivit favoriter för tittarna, och sexologen Kalle Norwald har verkligen tagit oss med storm i sina lugna analyser och råd.

Kalle har en bakgrund som socionom men är också auktoriserad sexolog och utbildad inom psykoterapi.

Kalle Norwald sexolog i Gift vid första ögonkastet
Kalle Norwald gjorde sin första säsong som expert i Gift vid första ögonkastet 2020.

Han har bland annat skrivit på sin blogg att han önskar att programmet kan vara ”Folkbildning i mellanmänskliga relationer, om än förpackad som lättsmält tv”.

Och Kalle – man får säga att du lyckas!

Ps: sexologen Kalle – alltså kan man få hyra hem honom veckovis eller? skriver Louise Edlund Winblad också i sin analys av det senaste avsnittet.

Tänkte exakt samma tanke om ditt ”Ps”. Kalle är grym! – skriver en läsare i kommentarerna. Och Louise svarar: ja åh en Kalle i varje familj tror jag skulle va en höjdare för relationen!.

Och vi kan inte annat än hålla med – tack Kalle för att du lär oss så mycket om relationer!

Här kan du läsa Hejhejvardags alla analyser av vårt älskade GVFÖ:

Läs hela inlägget på Louises blogg här!

Foto: SVT, TT

Annons