En del av

Jessica Lagergren: "Barnen är det bästa som hänt mig"

01 jul, 2021 
AvHannah Bergroth
Jessica Lagergren och dottern Bonnie
Foto: Privat
Många har säkert hört henne som en av tvillingarna i Tvillingpodden, där hon tillsammans med sin syster Angelica pratar om allt från drömmar och resor till sex och livskriser. Motherhood tog ett snack med bloggaren och influencern Jessica Lagergren – om mammalivet, separationen och om hur hon tänker när det gäller att visa barnen i sociala medier.
Annons
Astrid Lindgren-barnen idag – så lever de och så ser de utBrand logo
Astrid Lindgren-barnen idag – så lever de och så ser de ut

Då och då tar vi ett snack med en härlig morsa som bjussar på föräldraskapet precis som det är. Häng med rakt in i vardagen hemma hos influencern och tvåbarnsmamman Jessica Lagergren.

När man klickar sig in på Jessicas Instagram och blogg, möts man av ofiltrerade, vardagliga bilder på barnen Elsa, 6 år, och Bonnie, 2 år. De operfekta bilderna mixas med vackra blommor och en dos inspiration inom mode och inredning. Hon delar med sig av glada och svåra stunder, så som livet är helt enkelt.

Berättar öppet om separationen

Den senaste tiden har hon även varit öppen med sin separation från barnens pappa – något som många följare har uppskattat. Här berättar hon om hur hon mår just nu, om mammalivet och sommarplanerna som nyseparerad.

Hej Jessica! Hur mår du?

– Just nu mår jag inte så bra. Jag håller på att separera från barnens pappa och innan vi har landat i allt känns det rätt overkligt.

Hur skulle du beskriva känslan?

Annons

– Jag är inne i en bubbla som jag inte vet om jag ser inifrån eller utifrån. Snart flyttar jag ut ur vår gemensamma villa och mellanlandar hos min mamma, tills mitt nya hem som håller på att byggas är klart i november.

Hur tänker du om framtiden?

– Jag ser fram emot att ha något alldeles eget och tänker att jag kommer att må bättre, bara tiden får gå.

Jessica Lagergren
.-

Bloggaren Jessica Lagergren
"Ibland sörjer jag det som blev, och det som inte blev", säger Jessica.

Familj: Döttrarna Elsa, 6 år, och Bonnie snart 2 år, och katterna Signe och Mini

Ålder: 35

Bor: Åkersberga, utanför Stockholm

Följ här: Tvillingpodden som hon driver tillsammans med Angelica Lagergren. Instagram @jessicalagergren och bloggen jessicalagergren.se

Gör när hon har egentid: Lyssna på ljudbok och går en promenad till havet

Men du, på tal om att tiden går… För 6 år sedan fick du ditt första barn, Elsa. Berätta, hur förändrade det dig?

– Det förändrade mig enormt mycket att bli mamma. Att gå från att bara bry sig om sig själv till att ha ansvar över andra människor har gjort att jag känner mig mer vuxen än innan, även om jag fortfarande kan känna att jag leker vuxen ibland.

Vad är det roligaste med att vara mamma?

Annons

– Att jag får skratta varje dag. Mina barn är utan tvekan det bästa och det jobbigaste som hänt mig. Men varje dag bjuder alltid på något skratt och då är det så värt det. Elsa har precis fyllt 6 år och har otroligt många funderingar om livet i stort och smått. Det är inte alltid jag kan svara på alla hennes frågor men jag gör så gott jag kan.

Jessica med döttrarna Elsa och Bonnie
I sommar kommer Jessica för första gången ha flickorna varannan vecka.

Och det jobbigaste?

– Att känna att jag har 100% ansvar över deras överlevnad kan ibland vara en övermäktig känsla. Och att känna att jag inte räcker till.

Vad vet du nu som du önskar att du visste när du fick ditt första barn?

– Att allt löser sig. Och att man inte behöver åka till akuten för minsta lilla. När Elsa var nyfödd var vi på akuten i tid och otid. Kanske klassiskt att man är mindre orolig när man får sitt andra barn, Bonnie har aldrig varit på akuten. Än. Haha.

Annons

Du jobbar som influencer, där du ofta visar upp dina barn. Hur tänker du kring att barnen syns i sociala medier?

– Jag har tänkt att de får vara med i mina sociala kanaler så länge de vill vara det. Jag är noga med deras integritet och skulle aldrig publicera något som kan uppfattas som kränkande mot barnen (så klart). Elsas högsta dröm är att ha en egen Youtube-kanal men när jag la upp en kort vlogg med Elsa på min Youtube blev responsen otroligt negativ så vi har lagt det på is.

Vad sa dina följare?

– Många tyckte att hon var för liten och jag kan absolut hålla med om det. Klippet var bara en kort sekvens när hon berättade om sin dag och att hon gärna vill ha Gröna Lund för sig själv en hel dag.

Du har ju lite av en ny tid framför dig. Berätta, vad händer i sommar?

– Ja, det blir min första sommar i livet som separerad och jag kommer att ha barnen varannan vecka. Jag tänker försöka ta till vara på tiden med barnen extra mycket den här sommaren och njuta av varje sekund med dem. Vi ska ner till pappas sommarhus i Torekov en sväng och så blir det ett efterlängtat besök på Gröna Lund. Sen hoppas jag att vi åker ut med båten (numera barnens pappas) hela lilla familjen.

Och till sist… Vem tycker du vi ska ta ett snack med?

– Angelica Lagergren! Hon är min tvilling och den roligaste personen jag känner.

Foto: Privat

Annons