Säg hej till Josefin Hulldin – ny bloggare på Motherhood!

josefin hulddin
Stockholm – 10 utflyktsmål att besöka med barn i sommar
1:01

Efter reklamen: Stockholm – 10 utflyktsmål att besöka med barn i sommar

(1:01)

Slå på ljud

Nu presenterar Motherhood ytterligare en bloggstjärna i det härliga gänget av skrivande mammor!

Josefin Hulldin lämnade i vintras abortmottagningen med en ultraljudsbild istället för piller. Hon hade blivit gravid med Jonathan, 35, som hon träffade utan romantiska förbindelser.

Nu är lilla Noah nio månader – och på bloggen kommer Josefin bland annat berätta om den otraditionella familjekonstellationen, hur det var att ta sig igenom månader av kollik och andra ämnen hon brinner för.

Josefin Hulldin – ny bloggare på Motherhood

Här kan du följa Josefins blogg!

Hej Josefin, varmt välkommen till Motherhood! Hur känns det att börja blogga?

Det känns verkligen superkul och jag är sååå peppad! Det är lite av en dröm som gått i uppfyllelse i att få en plattform att dela mina texter där de kanske kan bidra till igenkänning för någon annan. Det känns extra fint att få blogga sida vid sida med kvinnor jag följt sen långt tid tillbaka och som inspirerat mig mycket i mitt föräldraskap.

Josefin Hulldin
-

Ålder: 27

Bor: Hammarbyhöjden i Stockholm

Gör: Föräldraledig med min son Noah

Familj: Noah 9 månader, Jonatan 35

Följ:bloggen och Instagram @josefinhulldin

Vad kommer du blogga om?

Jag kommer blogga om högt och lågt, vår något otraditionella familjekonstellation och allt som berör mitt hjärta lite extra. Ämnen jag kommer beröra är bland annat hur det är att vänta och få barn med någon man inte valde från början för att sedan komma hem från BB med en liten bebis och en ny sambo samtidigt. Jag kommer dela med mig av min upplevelse av kolik och om hur jag med nöd och näppe tog mig igenom Noahs första månader. Utöver det kommer jag dela med mig av min egen resa både som förälder men också som Josefin.

Jag har saknat ett perspektiv på föräldraskapet som är lite mer likt mitt eget, någon som öppet skrev om hur det är att vänta och få barn med någon du faktiskt inte valt att leva med

Ja, du är nybliven mamma, GRATTIS! Vad förvånade dig mest med föräldraskapet?

Tack så jättemycket! Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur utmanande det stundvis kan vara och hur mycket de utmaningarna skulle lära mig om mig själv. Föräldraskapet har verkligen tagit fram sidor av mig som jag inte visste fanns och visat mig gång på gång att man klarar så mycket mer än vad man tror.

josefin hulldin

Josefin känner att hon saknat perspektivet av annorlunda familjekonstellationer.

Varför vill du lyfta det du berättar om i bloggen?

Ända sedan jag blev gravid har jag känt att jag saknat ett perspektiv på föräldraskapet som är lite mer likt mitt eget, någon som öppet skrev om hur det är att vänta och få barn med någon du faktiskt inte valt att leva med och allt som kommer med det. Så jag vill helt enkelt fylla det tomrummet och dela med mig av det som jag själv saknat från det att jag plussade fram tills idag.

Berätta lite om dig för läsare som inte känner dig, vem är du?

Mina absolut starkaste karaktärsdrag är att jag är envis som få, har för mycket energi för mitt eget bästa och en ‘’allt går om man vill’’-mentalitet. Jag drömmer stort och mycket, sitter helst aldrig still och mår som bäst när jag får vara i skogen eller vid havet. Ja, ni ser nog den röda tråden – kring mig händer det saker helt enkelt och jag finner mig sällan uttråkad trots att det kanske är något jag borde öva på.

josefin och Jonathan

Jonathan och Josefin bor just nu tillsammans utan att vara tillsammans, för att enklast kunna ta hand om Noah.

Vad är roligast och jobbigast med att vara mamma tycker du?

Det roligaste är nog också det jobbigaste; att vara hela någons värld. För i perioder kan det kännas kämpigt att veta att detta är ett 24/7 jobb som jag inte kan ta en paus från hur mycket kroppen än skriker efter det, att jag aldrig får en chans att riktigt återhämta mig från alla sömnlösa nätter, språng och tandsprickning. Men det är också jordens absolut roligaste heltidsjobb, att få se Noah utforska världen för första gången är helt otroligt och när han somnat för kvällen så finner jag mig ofta sittandes i soffan, helt utmattad men också helt tårögd över storheten i att få vara hans mamma. För hur tufft det än är i perioder så skulle jag inte byta det mot något, han är allt som är vackert i livet.

Foto: Privat

Mer läsning för dig
Sandra Beijer ryter ifrån till alla som spekulerat om att hon är gravid
Hanna Persson om att bli mamma: ”Underbart och jobbigt att älska någon så mycket”
Vanja Wikström: Min man har ME – här är 5 saker jag vill att du ska veta

Utvald läsning