Profilerna Julia Wiberg och Louise Edlund Winblad startar podd

Louise Edlund Winblad och Julia Wiberg med dottern Maj-Lis

På barnvagnspromenaden, när du viker tvätt eller medan du tränar. Att lyssna på podd är ofta världens härligaste sällskap, eller hur?

Motherhood-profilerna Julia Wiberg och Louise Edlund Winblad är inte bara bloggkollegor, de har även pysslat under Youtube-kanalen Julia och Louise pysslar. Nu startar duon Louise & Julia poddar. Självklart passade vi på att ställa några frågor om nya podden.

Se också: Artikelserien Ett snack med

Artikelserien "Ett snack med"
0:34

Efter reklamen: Artikelserien "Ett snack med"

(0:34)

Slå på ljud

Om Julia Wiberg och Louise Edlund Winblads nya podd

Hallå kompisar! Vad roligt med podd! Varför har ni valt att starta en podd ihop?

Louise: För att vi träffades, började prata och kunde inte sluta. Det är egentligen bara en ursäkt för oss att få prata ostört i en hel timme per vecka.

Julia: Ja, och för mig är det fantastiskt att mina kaosiga stunder i livet blir till något mer än just bara kaosiga stunder. Det är otroligt att vädra i podden och få höra att det finns fler som gjort eller varit med om liknande situationer. Och att få göra det här med världens finaste, roligaste, klokaste Louise är ren och skär lyx.

Berätta, hur föddes idén?

Julia: Jag gästade Louise podcast, Soffhäng med Hejhejvardag, och blev upp över öronen kär i Louise. Efter den intervjun kunde vi inte sluta prata så vi pratade i telefon, via sms, på Instagram och träffades så ofta vi kunde för att prata, men också för att jobba tillsammans. Efter det började jag gästa Louise podcast varannan vecka och vi märkte snabbt att det här MÅSTE vi göra varje vecka. Vi har helt enkelt så mycket att prata om. Och där föddes vår alldeles egen podcast Louise och Julia poddar.

Louise: Jamen precis. Dessutom är vi båda väldigt bjussiga när det kommer till att dela med sig av högt och lågt… kanske mest lågt. Och eftersom vi själva upplever sådan lättnad och gemenskap i bjussigheten med varandra så tänkte vi att fler kanske skulle behöva den också.

Härligt och bra tänkt! Vilka tänker ni att ska lyssna på podden?

Julia: Underbara människor som precis som vi försöker hanka sig fram i livet genom att lajva normal, vettig och bra. Men där det ändå ofta lyckas bli kaos, hur man än gör.

Louise: Mm, jag tänker mammor som famlar runt i livet och försöker få ihop allt.

louise edlund winblad och julia wiberg med dottern maj-lis i famnen

I podden kommer Louise och Julia (här med dottern Maj-Lis i famnen) prata ofiltrerat om allt som tillhör livet med barn.

Louise & Julia poddar är en ofiltrerad och rolig podd

Berätta, vad kommer ni att prata om?

Julia: Allt! Gud, vi är så ofiltrerade. Det blir ärligt om allt helt enkelt. Mycket skämskudde för vi kan inte heller bete oss bland folk. Ja. Ärligt och roligt typ.

Louise: Haha, precis. Den blir lite som en bikt där vi kan vädra saker som man annars bara ältar klockan 03 på natten. Vi kommer också diskutera relationer, sömnbrist, syskonbråk och annat som rör livet med barn. En och annan spaning eller analys av aktuella händelser kommer nog att ske också.

Vad vill ni att podden ska vara för era lyssnare?

Julia: Ett samtal de vill fortsätta vidare med oss. På våra bloggar eller på Instagram. För det är det bästa jag vet. Att läsa om lyssnarna tankar och egna historier efter att de lyssnat. UnderbSart är det!

Louise: Ett andningshål! Hål? Ja men en paus i alla fall. Och gärna lite som skratterapi, om vi lyckas!

Vad fint! Vad tycker ni att man ska göra medan man lyssnar på podd?

Julia: Drömmen är väl att de som lyssnar ligger i en solstol med ett glas vin och bara njuter men eftersom de flesta har småbarn som vi vet jag att det förmodligen pågår barnkaos någonstans i bakgrunden. Men jajaja. Tack gud för trådlösa hörlurar.

Louise: Nåt tråkigt ”måste”, så får man det gjort utan att man märker det! Ja ja trist svar kanske, men tänk när tvätten är sorterad och disken diskad och man inte ens märkt nåt!

Och till sist... vad vill ni säga till era poddlyssnare?

Julia: Ni är ljuvliga människor och jag blir fnissig av glädje över att ni vill höra oss prata. Bäst är ni!

Louise: Vi älskar när ni kommenterar, diskuterar och skrattar med/åt oss!

Louise & Julia Poddar

Louise & Julia poddar finns på Spotify och Acast.

Foto: Privat

Mer läsning för dig
”Vissa dagar blir jag lyckligare av glass än av sex” och 4 andra kändiscitat som beskriver livet med barn
Motherhood listar: Våra mest lästa reportage 2021

Utvald läsning