En del av

5 situationer när man känner sig nöjd som förälder – enligt Julia Wiberg

04 apr, 2022 
AvHannah Bergroth
Julia Wiberg
Foto: Julia Wiberg
När du lyckats få barnet att somna innan klockan slagit 19:30 eller när middagen äts utan några som helst kommentarer – ja, när känner du dig nöjd som förälder? Motherhood-bloggaren Julia Wiberg berättar om fem stunder när hon känt sig riktigt nöjd.
Annons

I en vardag där ett ekorrhjul snurrar snabbt och det finns en lång att göra-lista med måsten, är det så lätt att kritisera sig själv som förälder. Du känner dig otillräcklig, stressad och kanske till och med frustrerad över att du inte är så som du vill vara. Då gäller det att stanna upp och se över hur de senaste dagarna eller timmarna varit, för visst finns det situationer och stunder som du kan känna dig riktigt nöjd med, oavsett om det handlar om att barnen och du funkat bra ihop en hel dag, att du gjort en ny middagsrätt som ALLA äter med god aptit – eller att du klätt barnen efter väder.

Julia Wiberg är en av Motherhoods omtyckta profiler. Varje dag ger hon rapporter direkt från föräldraskapet och livet med döttrarna Norma och Maj-Lis. Hon delar med sig av stort och smått, och ofta med en gnutta igenkänning och humor.

Se också: Julia Wiberg tipsar inför skolstart

Julia Wiberg tipsar inför skolstartBrand logo
Julia Wiberg tipsar inför skolstart

I ett blogginlägg skriver Julia just om det här – stunder där hon känt sig extra nöjd som förälder.

”Ja. Ni vet. Ni fattar. Den otroliga känslan av nöjdhet man som förälder ibland får känna” avslutar hon och uppmanar att läsarna ska dela med sig av sina erfarenheter.

Annons

Julia Wiberg: 5 situationer när man känner sig nöjd som förälder

Julia Wiberg är mångas favorit – hon underhåller både barn och vuxna. Här är 5 stunder när Julia känt sig extra nöjd som förälder. Håller du med?

1. När du klätt barnet i rätt kläder

Alltså DEN känslan när du sett till att klä barnet så hen varken fryser eller är för varmt för utomhuslek. Så nöjd!

2. När du fått barnet att somna – i tid

Hand upp alla föräldrar som vill ha en klapp på axeln när barnet sover på en kvart.

3. När du ser att barnet uppför sig

Ni är bortbjudna och du ser att barnet uppför sig hela tiden. Säger ”tack” och varken bråkar eller springer runt. Då känner du dig som årets nöjdaste förälder, eller hur?

4. När du lagat barnvänlig middag

Du har lagat en middag som är mer avancerat makaroner och korv – och barnet äter med god aptit – utan klagomål. Den känslan vill man som förälder stanna i.

5. När du får höra fina ord om ditt barn

Du hämtar på förskolan och en pedagog kommer fram och berättar hur snäll barnet var tidigare när hen tog hand om ett annat barn som varit ledsen. Åh, mamma-hjärtat ändå!

Ja, om du tänker efter riktigt nog kan du säkert fylla på den här listan. Vill du läsa Julias blogginlägg i sin helhet – klicka här!

Foto: Motherhood

Annons