En del av

USA:s nästa vicepresident Kamala Harris om sin familj – 7 fina citat

10 nov, 2020 
Lovisa Svedlund
Kamala Harris, USA:s blivande vicepresident
USA:s blivande vicepresident Kamala Harris är både bonusmamma – och en kvinna med sann power! Här är sju tänkvärda saker hon sagt om föräldraskapet.
Annons
5 favoritmammor från tv och filmBrand logo
5 favoritmammor från tv och film

USA kommer få Joe Biden som ny president – och sin första kvinnliga vicepresident. Kamala Harris har redan tagit världen med storm. I sitt tal till nationen efter att det stod klart att demokraterna tagit makten i USA sa hon ”Vi gjorde det, Joe”. Hon vände sig också flera gånger till kvinnor och minoritetsgrupper i talet.

Det är Kamala Harris – USA:s blivande vicepresident

Kamala Harris fokuserar i sin politik mycket på bland annat miljöfrågor, jämställdhetsfrågor och HBTQ-frågor. På sina sociala medier delar hon ofta med sig av livet som karriärkvinna med familj. Hon gift med advookaten Doug Emhoffs och bonusmamma till hans son Cole och dotter Ella.

I familjen har Kamala Harris inte fått titeln styvmamma eller bonusmamma utan kallas "Momala", en blandning av orden "mom" och Kamala.

Annons

”När Doug och jag gifte oss, bestämde Cole, Ella och jag att vi inte gillade ordet bonusmamma. Istället kom de på namnet Momala”, skriver Kamala Harris i en krönika i tidningen ELLE.

7 citat av Kamala Harris om familjen

Och det märks att det är en modern kvinna som blivit vald till vicepresident i USA. Här är sju tänkvärda saker hon sagt om hur det kan vara att ha familj och vara bonusmamma:

Om familjen:

”Min familj betyder allt för mig. Jag har haft många titlar genom min karriär och vicepresident kommer bli underbart, men ”Momala” kommer alltid vara den som betyder mest.”

Om att skapa en bonusfamilj:

”Som ett skilsmässobarn, vet jag hur svårt det kan vara när ens föräldrar börjar dejta nya. Och jag var helt bestämd med att inte lägga mig i för mycket innan Doug och jag hade bestämt oss för att vi var i långvarigt i den här relationen. Barn behöver kontinuitet; jag ville inte lägga mig i deras liv bara tillfälligt för jag ville inte göra dem besvikna. Det finns inget värre än ett besviket barn.”

Om sin relation med makens ex-fru:

”Att känna Cole och Ella innebär också att veta om att deras mamma Kerstin är en otrolig mor. Kerstin och jag har en egen relation som goda vänner. Hon och jag var cheerleaders tillsammans på Ellas simtävlingar och basketmatcher, oftast till Ellas pinsamma förskräckelse. Vi skämtar ibland om att vår moderna familj nästan är lite för funktionell.”

Annons

Om hur man får bonusfamiljen att funka:

”En av nycklarna till min relation med Cole och Ella är deras mamma. Vi är kompisar. Vi har en väldigt modern familj... Grejen med bonusfamiljer är att, om alla ser på den med ögonen att det finns massor av kärlek att dela, då funkar det. Och vi har massor av kärlek att dela i vår stora bonusfamilj.”

Om sina bonusbarn:

”De är briljanta, talangfulla och roliga barn som har vuxit upp till otroliga vuxna. Jag var redan fast när jag träffade Doug, men jag tror det var Cole och Ella som fick mig att fasta.”

Om att bli “Momala”:

”Några år senare, när Doug och jag hade gift oss kom jag Cole och Ella överens om att vi inte gillade ordet "styvmamma". Istället kom de på namnet "Momala".

Om att balansera jobb och familj:

”Jag frågade om råd av mina kvinnliga kollegor i senaten. Och det var Maggie Hassan, senatorn från New Hampshire, som gav mig ett visst svar. 'Våra barn älskar oss för de vi är och för uppoffringarna vi gör', sa hon. 'De fattar'. Jag tror inte att man måste vara en amerikansk senator eller presidentkandidat i USA för att det ska ringa äkta. Tid är dyrbar och så många av oss förstår att man måste kämpa för att hitta balans.”

Annons