En del av

7 svenska kändisar som öppet berättat om sina missfall

26 jan, 2022 
Redaktionen Motherhood
Hanna Hellqvist och Carina Berg
Att prata om missfall är jobbigt och kan kännas tabubelagt. Motherhood lyfter 7 svenska mammor där alla varit med om samma sak, att graviditeten plötsligt avslutats av sig själv.
Annons

Att få missfall kan vara en fruktansvärd händelse i ens liv. Hopplöshet, ilska och en stor sorg över det som inte blev. Ja, känslan över att man förlorat ett barn och sina framtidsdrömmar går knappt att beskriva. Och mitt i all sorg kan det även dyka upp en känsla av ensamhet och skam. Varför pratas det inte mer om missfall?

I den här artikeln har Motherhood samlat 7 svenska kändisar som öppet berättat om sina missfall.

Se också: 6 vanliga frågor och svar om missfall

6 vanliga frågor och svar – om missfallBrand logo
6 vanliga frågor och svar – om missfall

Kom ihåg, du är inte ensam, det sägs att 1 av 6 graviditeter leder till missfall.

Annons

7 svenska kändisar om missfall

Nina Campioni, Carina Berg och Charlotte Perrelli – här lyfter vi svenska mammor där alla har något gemensamt, sorgen över att förlora ett barn.

1. Hanna Hellquist

Journalisten Hanna Hellquist har varit öppen om sin längtan efter ett barn. I dokumentären Hannas Baby som sändes på Svt under 2019 fick tittarna se när hon fryste in sina ägg, i väntan på att bli redo att bli mamma.

Strax innan julen 2021 skrev Hanna i en krönika i Dagens Nyheter om missfallet. ”I två veckor i april var jag faktiskt gravid. Det fastnade, om än väldigt kort, för sen rann det ut igen, och jag blödde lika länge som jag hade varit nåns framtida mamma.” Fint, starkt och ärligt.

2. Nina Campioni

I november 2020 skrev influencern och Motherhood-profilen Nina Campioni ett blogginlägg om chocken över att vara med barn – och om sorgen över att graviditeten tog slut alldeles för tidigt. Här hittar du inlägget och här har Nina samlat allt som har med missfallet att göra. Nina och maken Simone har barnen Essie och Rocco.

Annons

På Instagram skrev Nina om sitt missfall.

3. Carina Berg

Programledaren och poddaren Carina Berg och mannen Erik har berättat att de fick gå igenom ”fem IVF-försök, fyra missfall och tusen tårar” för att få sin son Otto, som föddes 2019. De vet hur längtan efter ett barn kan ta över ens vardag. Nu kan de glädjas åt en stor familj eftersom de 2021 fick dottern Juno.

Carina Berg
Carina Berg.

4. Julia Bergman

Den som följer Julia Bergman på Instagram har fått se hur hon ärligt och öppet berättat om att hon fått två missfall på kort tid. ”Gravid igen... TRODDE VI... missfall igen och tänk att jag hade det på känn” skrev hon den 3 januari 2021. Julia har barnen Zelda och Ilse tillsammans med Dennis Everberg och sonen Milan från ett tidigare förhållande.

Annons

Julia och Dennis drömmer om en stor familj.

5. Charlotte Perrelli

Det här med missfall är något som sångerskan Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen tyvärr har fått erfara – och det ordentligt. I intervjuer har Charlotte berättat om de tio missfallen och att hon en gång drabbades av Vasa Previa, som i hennes fall innebar att navelsträngen och massor av blodkärl låg för den inre mynningen till livmodern – vilket var livshotande för både henne och barnet. Men drömmen om en stor familj blev till slut sann och idag består familjen av barnen Angelo och Alessio som Charlotte har från ett tidigare äktenskap, dottern Isabella som Anders har sedan tidigare och de två gemensamma sönerna Adrian och Alvin.

Annons
Charlotte Perrelli
Charlotte Perrelli.

6. Malin Wollin

Journalisten och författaren Malin Wollin har alltid drömt om många barn och idag har hon och maken Joachim Lantz fem barn, döttrarna Astrid och Saga och sönerna Arvid, Stellan och Allan. Men vägen dit har inte varit enkel, Malin har berättat om fem missfall varav ett var så sent som i vecka 19.

Malin Wollin har fem barn.

Annons

7. Ellinor Bjurström

Ellinor Bjurström är modellen och influencern som tillsammans Jimmy Olsson har två barn, sonen Aaron och dottern Novali. Innan Aaron kom kom hade paret ett missfall som de skrev öppet om på Instagram. ”Anledningen till att jag berättar för er är att jag har skämts i en vecka över vad som hänt oss. Jag har fått en känsla att man ska skämmas, att man ska vara tyst om ett missfall. Jag tycker att det är fel budskap”, skrev Ellinor på sitt Instagram-konto då.

Ellinor Bjurström och Jimmie Olsson med sonen Aaron.
Ellinor Bjurström och Jimmie Olsson med sonen Aaron.

Foto: Privat/TT, Instagram

Annons