En del av

Kristin Kaspersens mammaråd till Petra Mede

19 okt, 2022 
Felicia Hovryd
Fotograftt
Petra Mede
Från en mamma till en annan ger Kristin Kaspersen tips till den nyblivna tvåbarnsmamman Petra Mede inför det att barnen växer upp.
Annons
Video: 5 saker du vill veta om Petra MedeBrand logo
Video: 5 saker du vill veta om Petra Mede

I somras fick Petra Mede, 50, dottern Tilde och kunde då titulera sig som tvåbarnsmamma. Hon har sedan tidigare dottern Adeline, 9, tillsammans med exet Mattias Günther. Men någon pappa till yngsta dottern finns inte med i bilden utan Petra har tidigare berättat att hon denna gången skaffat barn på egen hand.

Nu får den nyblivna tvåbarnsmamman tips från Kristin Kaspersen.

”Livet är inte en räkmacka”

När Petra gästar Kristins podcast Nyfiken på diskuterar de hur det är att vara en förälder.

– Att vara mamma är de roligaste, men också det svåraste jag har varit med om. Om man tänker på hur mycket man påverkar sina barn så svindlar det nästan, man blir nästan rädd. Allt jag gör och allt jag säger, hur kommer det att påverka dem?, säger Petra i podden.

Kristin är mamma till sönerna Leon Fahlén, 18, och Filip Lamprecht, 25, och i poddavsnittet förklarar hon hur hon alltid velat skydda dem, men att det givetvis inte går. Hon tar bland annat tar hon upp skilsmässa och uppbrott som ett exempel på sånt hon önskat barnen slapp genomgå.

Annons

– Det här är ingenting jag vill att mina barn ska behöva utstå men jag vill att de ska ha föräldrar som är lyckliga, och då får de vara lyckliga på varsitt håll. Så kände jag till slut att livet inte är en räkmacka, och om jag kan stå trygg bredvid dem under en sån här period, så ser de okej det är jobbigt ibland men det blir bra sen. Att man visar dem att det sker problematik, men vi löser det, berättar Kristin.

Kristins råd till Petra

I podden säger Kristin att trots att hon gör så gott hon kan för barnen så blir det inte alltid rätt och gör då Petra några välvalda mammaråd, nämligen att börja spara.

– Det är det viktigaste, att jag har försökt, och om det har skitit sig så får jag hjälpa med en terapeut, om de är arga på mig. Så det kan du börja spara till, ett konto för när barnen behöver gå i terapi för de misstag vi gör, säger Kristin Kaspersen till Petra Mede och skrattar.

Se också: 10 saker du vill veta om Kristin KaspersenBrand logo
Se också: 10 saker du vill veta om Kristin Kaspersen
Annons