Läraren adopterade fosterbarnet i sin klass

loraine och adoptivmamma

Loralie Henry, 9, har inte haft en lätt start i livet. Hon har tillbringar hälften av sitt liv i systemet som fosterbarn – i 1445 dagar hade hon ingen egen familj. På grund av pandemin blev tiden som fosterbarn ännu längre än den hade behövt vara.

Se också: Motherhood möter papporna John och Johan

Motherhood möter: Papporna Johan och John
3:06

Efter reklamen: Motherhood möter: Papporna Johan och John

(3:06)

Slå på ljud

– Jag blev fosterbarn när jag var fyra år. Sen fick jag komma hem till min biologiska mamma när jag var fem. Sen tillbaka i familjehem när jag var sex år, berättar den nioåriga flickan i en intervju med tv-kanalen ABC7News.

Familjehemmen var inte alltid snälla mot Loralie, som inte ens visste om hon skulle få äta sig mätt vissa dagar.

– Det var faktiskt väldigt läskigt också. Jag visste inte vad jag kunde förvänta mig i de andra hemmen eller om de skulle ge mig mat. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Så jag tänkte: ”Tja, vad ska jag göra? Finns det någon där ute som väntar på mig?” Jag var väldigt rädd. Tills jag träffade min mamma. Min lärare i andra klass, säger Loralie.

Läraren adopterade sin elev

Zoe Henry är lärare i La Verne i Kalifornien, som redan var ensamstående mamma och inte hade några som helst planer på att adoptera.

– Hon kom till min klass och jag behövde bara slänga en blick på henne – hennes små fräknar, hennes lilla födelsemärke. Jag kommer adoptera den här lilla tjejen. Hon är min dotter. Sekunden jag såg henne, säger Zoe i intervjun.

Zoe Henry trodde att Loralie skulle bli adopterad av en annan familj, men fick veta att det inte skulle hända, och att hon då tog kontakt med socialtjänsten om att själv få adoptera henne.

– Två dagar senare var hon i vårt hem.

Det här var två år sedan, och idag är Loralie en självklar del av Zoes familj. Men det har varit en lång och krokig väg. I november adopterades hon till slut på riktigt av Zoe.

– Hon har varit på många platser, haft många hinder på sin väg hit. Men vi är väldigt tacksamma för den vägen, för det har gjort henne modig och stark och bara en fantastisk liten tjej. Hon är antagligen den mest omtänksamma människan jag känner.

Foto: ABC7News/Privat

Mer läsning för dig
Ida Persson Labba från Unga föräldrar: ”Min dotter har ärvt min hjärtsjukdom”
Nyblivna mamman Alicia Vikander om viktiga tiden med familjen
Mariette Hanssons ord efter kritiken om att sonen Dante har två mammor

Utvald läsning