En del av

Let's Dance-Cecilia om småbarnslivet och tuffa förlossningen

01 apr, 2022 
AvHannah Bergroth
Cissi Ehrling med barnen Theo och Hugo
Äntligen har årets säsong av Let's Dance dragit igång och varje vecka sitter vi bänkade i soffan. Proffsdansaren och småbarnsmamman Cecilia Ehrling Danermark är en återkommande deltagare, som i år tävlar tillsammans med programledaren Marcus Granseth. Här berättar hon om den tuffa förlossningen med sonen Theo och vad hon gör för att palla vardagslivet.
Annons

Det var 2007 som Cecilia ”Cissi” Ehrling Danermark dök upp i tittarsuccén Let's Dance för första gången. Sedan dess har hon varit med i princip varje säsong, vunnit fyra vinster och blivit mamma till två barn – Hugo som är fyra år och Theo som snart fyller ett år.

Mellan dansträningarna inför nästa avsnitt passade Motherhood på att få en liten pratstund med Cissi som fick berätta om livet som tvåbarnsmamma, den jobbiga förlossningen och vad hon gör för att palla med vardagspusslet.

Se också: Kändisparen som gjort slut i samband med Let's Dance

Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s danceBrand logo
Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s dance

Cecilia Ehrling Danermark om tuffa förlossningen och småbarnslivet

Hej Cecilia! Hur är läget?

– Det är bra, jag mår toppen! Det är superkul att göra Let's Dance igen, det ger mig sådan energi.

Annons

Åh, härligt! Hur skulle du beskriva tiden innan tv-programmet drog igång?

– Den var lugn. Jag har varit lite föräldraledig sedan april 2021 och eftersom jag kan styra mitt jobb har jag valt att jobba lite här och där. Tack vare pandemin har det varit en otroligt lugn period som gjort att jag verkligen kunde njuta av min föräldraledighet på ett annat sätt.

Cecilia Ehrling Danermark
x

Cecilia Cissi Ehrling Danermark

Ålder: 37.

Familj: Gift med Fredrik 44, barnen Hugo, 4, Theo som blir 1 i april.

Bor: Lidingö, Stockholm.

Gör: Professionell dansare, egenföretagare inom dans.

Aktuell: Är en av proffsdansarna i Let's Dance 2022.

Din yngsta son, Theo, föddes för ett år sedan. Berätta om förlossningen.

– Hmm, ja. Den var otroligt tuff, och gick inte alls som planerat. Theo ville inte sjunka ner och göra sig redo för att komma ut. Hans huvud var liksom så högt uppe – trots att jag hade gått över tiden. Efter 14 efter beräknat datum kom förlossningen i gång, men då drabbades jag av en infektion som gjorde att den plötsligt avstannade. Barnmorskorna gav mig värkstimulerande dropp för att på så vis få den aktiv igen, men det resulterade bara i att Theo blev stressad. På grund av högt infektionsvärde valde de att göra kejsarsnitt.

Men ojdå.

– Ja, jag fick ligga kvar på BB i en vecka. Det var riktigt kämpigt!

Cecilia Cissi Ehrling Danermark på BB
Cecilia i sjukhussängen efter sin andra förlossning, som hon beskriver som riktigt tuff. Foto: Privat

Kram till dig! Många tycker att det är ett stort steg att gå från ett barn till två. Upplevde ni någon tvåbarnschock?

Annons

– Jamen, absolut! Det är en hel del syskonbråk där Hugo kan vara rätt hård och bråka med Theo. Visst sätts tålamodet på spel och ibland känner jag verkligen att jag inte räcker till.

Hur tycker du det är att vara tvåbarnsmamma?

– Trots att det kan vara tufft, är det så häftigt. Barnen är det bästa jag har. Det är liksom en kärlek som inte går att beskriva.

Cissi Ehrling med barnen Hugo och Theo
När Cecilia är ledig gör hon gärna utflykter med barnen Hugo och Theo. Foto. Privat

Vad skulle du säga är den största skillnaden med att gå från ett barn till två?

– Hmm, det är väl tiden med det första barnet som förändrats. Som när Hugo exempelvis vill ha uppmärksamhet, som han kanske inte kan få på samma sätt nu när det kommit en lillebror.

Hur brukar ni lösa det?

– Vi försöker att dela på oss. Ibland får jag egen tid med Hugo och då går vi på bio eller till Junibacken medan min man är med Theo.

Annons

Mysigt! Finns det något du vill säga till den som ska har tvåbarnslivet framför sig

– Det blir bara! Försök sänka dina krav. Det får vara lite rörigt och stökigt, det är så de flesta har det. Tänk på att det här är en period som är nu, den kommer aldrig tillbaka.

Men du, vad tycker du att är det bästa med att vara mamma?

– Kärleken! Man får så otroligt mycket kärlek! Självklart kommer det andra saker på köpet, som exempelvis en oro över att barnen ska göra illa sig. Men den där kärleken man känner och får är magisk!

Vad gör du när föräldraskapet känns extra jobbigt?

– Jag pratar mycket med min man. Vi brukar peppa varandra. Och så försöker jag ta några djupa andetag, då känns det oftast bättre.

Cecilia Ehrling Danermark med mannen Fredrik Danermark
Cecilia med sin man Fredrik. Foto: Karin Törnblom/TT

Vad fint. Men du, just nu är du i en intensiv period med direktsändningar varje vecka. Berätta, hur får ni vardagen med familj och jobb att funka?

Annons

– Eftersom varken mina eller min mans föräldrar bor här så får lite hjälp med barnen. Men annars försöker vi se till att ha en bra planering. Om vi vet att det kommer en stressig period ser vi till att exempelvis göra storkok så vi kan frysa in mat så det är enkelt att värma middag. Men annars försöker jag öva mig på att sänka kraven lite, just för att jag vet att det är en period.

Vad gör du när du är ledig?

– Då är jag 100% närvarande med barnen. Vi åker till något lekland, gör utflykter eller bara hänger på biblioteket. Det är så mysigt att bara vara, tycker jag.

Ja, visst är det! Men du, innan vi slutar, vad drömmer du om just nu?

– Förutom en vinst i Let's Dance, menar du? Haha! Min dröm just nu är att alla i min närhet ska må bra och att samhället börjar öppna upp ordentligt och att det börjar bli som förut – innan pandemin.

Foto: Privat, TT

Annons