En del av

Känd från Lambretta – det gör sångerskan Linda Sundblad idag

26 apr, 2023 
https://image.motherhood.se/image-8544538?imageId=8544538&width=1320&height=1320&cropw=66.67&croph=100&x=19.05&y=0
Hannah Bergroth
Linda Sundblad
Lambretta med Linda Sundblad i spetsen var ett av Sveriges hetaste band. Låtar som Bimbo och Creep tog hela Sverige med storm i början av 00-talet.
Vad gör Linda idag? Och vad hennes dotter? Här får du koll!
Annons

Åh, ljuva 90-tal. Det är inte bara mode - och hårtrenderna vi minns. Även serier, filmer och framför allt musiken är något som påminner oss om 1900-talets härliga tid.

Men 2000-talet har inte inte varit sämre. Det är många saker som ger oss fina minnen – för mycket har hänt trots att det bara gått 20 år.

10 saker du alltid åt på barnkalas på 90-taletBrand logo
10 saker du alltid åt på barnkalas på 90-talet

Ett av Sveriges hetaste band under 00-talet var Lambretta – med den blonda Linda Sundblad som sångerska. Med låtar som Bimbo och Creep blev hon snabbt ett ansikte som många kände till. Men vad hände med bandet och vad gör Linda idag?

Började sin artistkarriär som 15-åring

Linda insåg tidigt att hon ville jobba med musik. Istället för att gå klart gymnasiet valde hon att satsa på sin karriär som sångerska.

Annons

1996, när Linda var 15 år, började hon sjunga i det svenska Lambretta. Det sägs att det var hennes pappas förtjänst. Han kom nämligen i kontakt med en av medlemmarna i bandet, som fick höra dotterns coola röst. Det visade sig att den passade bra in i rockbandet – som slog igenom på allvar 1999.

Utsålda konserter, skivor som sålde världen över och många priser senare valde ändå bandet att splittras sex år senare.

Linda valde ändå att fortsätta och satsade istället på en solokarriär. Åren som följde bodde hon i USA och under sensommaren av 2006 släppte hon sitt första soloalbum, Oh My God! där låten Oh Father blev singeln som gjorde att nominerades till en Grammis.

2011 deltog hon i Melodifestivalen med låten Lucky You.

Linda Sundblad Melodifestivalen
Linda slutade på en sjätte plats.

Inte bara sångerska

Men det är inte bara artisteriet som Linda pysslat med. Under ånga år arbetade hon som modell, bland annat för skönhetsmärket L'Oreal. Mellan 2008 och 2009 var hon även programledare för radioprogrammet P3 Star.

Annons

Under våren för 13 år sedan deltog hon i Körslaget ett år senarae spelade hon in låten Rush som var vinjett till matprogrammet Sveriges Mästerkock under många år.

Tjugo år senare får vi höra hennes låt She’s a freak som hon tillsammans med bandet i den nysläppta filmen One More Time som hade premiär på Netflix i april 2023.

Linda Sundblad
Låtskrivare, artist, programledare, modell – ja, Linda Sundblad har många strängar på sin lyra.

Wow, alltså! Linda har ett långt CV och har gjort många saker under sina år i musikvärlden. Men hur ser livet ut privat?

Så lever Linda Sundblad idag

Efter Lambretta-karriären flyttade Linda till USA, men knappt ett år senare återvände tjejen från Lidköping till Sverige och Stockholm. Hon hittade kärleken i kampsportstränaren och tidigare OS-stjärnan Roman Livaja, som hon fortfarande lever med.

Annons

2020 fick de en gemensam dotter, lilla Lava.

– Vi tog inte reda på könet så den största överraskningen var ju så klart när vi såg att det var en tjej. Det var en oerhört rörande stund, har Linda sagt i en tidigare intervju med magasinet Mama.

Men innan dottern föddes hade Linda hunnit testa på livet med barn, Roman har nämligen två barn sedan tidigare. Sönerna Teodor och Emilijan kom in i Lindas liv och gjorde henne nämligen till bonusmamma.

Linda och dottern Lava.

Foto: TT/Instagram

Annons