En del av

Linn ”Tiingelinn” Andersson, 24, är mamma till tre barn

28 nov, 2022 
https://image.motherhood.se/image-8544538?imageId=8544538&width=1320&height=1320&cropw=66.67&croph=100&x=19.05&y=0
Hannah Bergroth
För Linn Andersson, mer känd som ”Tiingelinn”på Instagram, fanns det alltid en dröm om att bli en ung mamma. Idag är hon 24 år och kan titulera sig trebarnsmamma. Vilka är fördelarna med att vara ung mamma och vad sa klasskompisarna när hon blev gravid? Här är Linns historia.
Annons

Det finns egentligen ingen rätt ålder för att bli förälder. Många väljer att inspireras av sina föräldrar medan andra kanske vill göra helt tvärtom. Att få barn är omvälvande och alldeles underbart – oavsett när i livet det händer.

För influencern Linn Andersson, 24, var barn en självklarhet. Redan som 18-åring blev hon gravid för första gången och nu, fem år senare, kan hon beskriva det som att barn var det bästa som kunde hända henne.

Jag kan inte förstå vad jag hade gjort i livet utan mina barn, säger hon till Motherhood.

Se också: Penny Parnevik om karriären, småbarnslivet och att vara ung mamma

Penny Parnevik om karriären, småbarnslivet och att vara en ung mammaBrand logo
Penny Parnevik om karriären, småbarnslivet och att vara en ung mamma

Linn ”Tiingelinn” Andersson om att vara ung mamma

I Örebro bor Linn Andersson med sin sambo Simon och döttrarna Tindra, 5, Juvelia, 2,5 som Linn har från ett annat förhållande samt gemensamma minstingen Belle, som är 7 månader.

Annons

Linn Andersson
-

Ålder: 24 år.

Familj: Sambo med Simon, 25, och döttrarna Tindra, 5, Juvelia, 2,5 år och Belle 7 månader.

Bor: I Örebro.

Gör: Jobbar som influencer och pluggar till florist.

Följ: @tiingelinn, bloggen tiingelinn.se, samt tiingelinn family på youtube- och tiktok.

Vardagen består av en hel del pussel med skola, förskola, aktiviteter och logistik. Linn beskriver den som hektisk, men hon trivs.

– Just nu jobbar jag heltid som influencer och pluggar samtidigt till florist, men jag försöker ändå vara lite mammaledig och njuta av dagarna med Belle, säger hon.

Linn berättar att kvällarna ofta går ut på att lösa logistiken med alla tre barnen. Ja, det är full fart hemma i radhuset – och det har det nog varit för Linn de senaste fem åren.

Linn med dottern Belle i famnen
Linn med yngsta dottern Belle i famnen.

Linn var nämligen 18 år när hon upptäckte att hon var gravid. Hon gick fortfarande i gymnasiet och levde ett vanligt ungdomsliv där kompisarna var viktiga. Ändå var beslutet om att behålla barnet lätt.

Annons

– När jag insåg att jag var gravid blev jag så glad. Graviditeten var högst planerad och jag såg fram emot att bli mamma.

Hur reagerade dina kompisar?

– Jag minns att vissa av mina vänner sa att jag borde gör abort så att jag skulle kunna dricka på studenten. Så dumt, haha!

Att bo i en mindre stad, vara ung och gravid, kan resultera i att människor ändå tar sig rätten att ha åsikter och tankar om ens beslut, upplevde Linn.

Linn säger att det fanns folk som gav henne blickar och kunde till och med vara riktigt elaka. Dock var det inget som påverkade henne särskilt mycket.

– Folk trodde att jag inte skulle ha pengar eller klara av att bli en mamma, men jag har alltid gått min egen väg och struntat i vad andra tycker och tänker, säger hon och fortsätter:

Några har till och med nu i efterhand hört av sig och berättat att de hade fördomar, men ser mig som en bra förälder idag.

Känner sig trygg i rollen som förälder

Annons

I september 2017 föddes Tindra med akut kejsarsnitt. Linn hade hunnit ta studenten, fylla 19 år och beskriver den första tiden som magisk.

– Jag upplevde redan då att meningen med livet för mig var just att bli mamma. Självklart var allt nytt, men konstigt nog kände jag mig extremt trygg i min föräldraroll – och det gör jag fortfarande.

Linn från programmet Unga mammor
Det var under realityserien Unga mammor som människor ficka lära känna småbarnsmamman. Foto: TV4

Nu har hennes förstfödda hunnit bli en hel hand och det har kommit ytterligare två barn.

Att Linn trivs som förälder går inte att ta miste på. Hon pratar om sina barn med en varm och känslosam ton – ja, man ser verkligen hur säker och trygg hon är.

– Att vara mamma har fallit sig så naturligt för mig, från första stund. Jag älskar verkligen barn och det är i den här rollen som jag känner mig som tryggast, säger Linn och fortsätter:

Annons

– Jag har tre underbara små tjejer och det har varit ett mirakel varje gång.

Men visst är det skillnad på att ha tre barn, jämfört med bara ett. Hon beskriver livet som hektiskt.

– Trots att det är fullt ös i bland hade jag aldrig velat byta bort det mot något annat. Jag älskar det!

Men finns det inga utmaningar, tycker du?

– Jo. Att räcka till för alla tre, som har så olika behov.

”Har alltid sagt att jag skulle bli mamma innan jag fyllde 18 år”

Med tre barn, inom fem år, skulle man nästan kunna kalla Linn ett riktigt mamma-proffs. Hon menar att det finns stora fördelar med att hon blev mamma så tidigt i livet.

– Jag får mer tid av mitt liv, tillsammans med mina barn, plus att jag är ung och har en massa ork. Jag ser ingen orsak till att man väntar på att bilda familj, alla förutsättningar finns ju där.

Men visst finns det kanske negativa saker också, menar hon.

– Jag har inte hunnit gå någon utbildning än. Dock gick jag estetiska programmet på gymnasiet så jag kan söka till det mesta på universitetet. Men nu pluggar jag till florist på distans och det funkar jättebra!

Annons

– En annan sak jag tänkt på är att jag och mina vänner inte levde samma liv. Jag har skaffat mig många nya vänner och nu när jag är 24 år är det många av mina barndomsvänner som börjar få sitt första barn och det är mysigt.

Linn med hela familjen.

Trots dessa saker är Linn säker på sin sak. Hon berättar att det alltid funnits en dröm om att bli en ung mamma.

– Jag har alltid sagt att jag skulle bli mamma innan jag fyllde 18 år, haha. Men nu, med facit i hand, är jag så glad att jag väntade. Det känns bra att jag hann ta studenten och få en mer stabil ekonomi, en lägenhet och så vidare.

Drömmer du om fler barn?

– Ja, jag och min sambo har sagt att det nog får bli en till.

Foto: Privat

Annons