En del av

Loreen: ”Har aldrig funnits en längtan efter en egen familj”

10 mar, 2023 
Hannah Bergroth
Loreen
Loreen är en av landets största artister och många känner till hennes musik tack vare hennes medverkan i Melodifestivalen. Livet utanför scenen håller artisten gärna privat – men nu berättar hon varför hon valt att inte skaffa barn.
Annons

Det var i samband med Idol 2004 som artisten och ELLE-profilen Loreen blev ett namn att räkna med. Redan under fredagsfinalerna levererade hon underhållning med sin fantastiska röst – och det skulle visa sig bara vara början för sedan dess är hon mångas favorit. I dag räknas Loreen som en av Sveriges största artister.

Så har det gått för Sverige i EurovisionBrand logo
Så har det gått för Sverige i Eurovision

Men det är inte bara scenen som lockat henne, hon har även deltagit i flera tv-produktioner, bland annat Så mycket bättre (2020) och haft även testat på skådespelaryrket som en roll i den nya versionen av hyllade ungdomsfilmen Vinterviken (2021).

Hur många gånger har Loreen varit med i Melodifestivalen?

Melodifestivalen är landets största musiktävling och är en toppen plats att synas i ifall man som artist vill nå en större publik. Det är många artister som fått sitt genombrott tack vare att de stått på melloscenen.

Annons

Loreen är ett känt ansikte i musiktävlingen. Redan 2011 deltog Loreen i tävlingen med låten My heart is refusing me, vilket gav henne en plats i ”Andra chansen”. Året där på deltog hon med låten Euophoria och vann! Loreen fick alltså representera Sverige i Eurovision Song Contest – där hon skrev musikhistoria och kammade hem en första plats.

Loreen Euphoria
Strax efter att hon blivit Sveriges bidrag i Eurovision song contest 2012.

2017 dök hon återigen upp med låten Statements, som tog henne till ”Andra chansen”.

Favorit i Mello 2023

Innan Melodifestivalen 2023 drog igång gick ryktet om att Loreen skulle vara en av de utvalda, och det skulle visa sig att fåglarna hade kvittrat rätt.

Med dunder och brak intog hon scenen med låten Tattoo och levererade ett storslaget nummer som tog henne direkt till final.

Loreen Tattoo
Loreen tävlar i år med låten Tatto.

Loreen har varit favorittippad från första stund – och många menar att det är hon som kommer ta sig vidare ut i Europa även denna gång.

Annons

Om varför hon väljer bort barn

Att Loreen är stor som sångare och artist vet vi och hennes Instagram-konto vittnar om att hon lägger mycket tid på det. Men hur ser livet ut utanför musikbubblan?

Loreen är rätt så privat och håller gärna privatlivet för sig själv. Men redan när karriären startade var hon öppen med att hon vuxit upp i en stor familj där hon var äldst av sex syskon, vilket gjorde att hon tidigt fick ansvar och hjälpte till.

Hur ser hon på det idag?

– Det är först i vuxen ålder man kan titta tillbaka och inse att det inte var optimalt. Mamma var bara 16 år när jag föddes och vi levde under existensminimum. Vi var en ung familj med en hög av barn. Det var ett barn som uppfostrade andra barn. Men vi var sammansvetsade för att situationen krävde det. Vi hade varandra och hjälptes åt och hade kul. Det fanns en harmoni, acceptans och balans, har hon sagt i en intervju med Aftonbladet.

Loreen Melodifestivalen 2023
Loreen säger att hon än så länge inte känner av ett behov av att bilda familj.

Men att växa upp med så många syskon, däribland systern Markiz som är en känd tv-kock och även hon en omtyckt profil på ELLE, har inte gjort att artisten haft bråttom med att bilda familj. I en intervju med Allas säger hon att den biologiska klockan inte gjort sig påmind.

Annons

– Jag älskar barn och deras energi, men ärligt talat har jag aldrig känt behov av att föda själv, i så fall kommer jag nog hellre vilja adoptera, säger hon och fortsätter:

– Jag kommer från en stor familj och släkt, och har haft barn runt omkring mig i nästan hela mitt liv. Jag kan barn. Jag har bytt massor av blöjor, lagat mat åt småsyskonen och hjälpt mamma att ta hand om de yngsta. Kanske just därför har det aldrig har funnits en stark längtan efter att skapa en egen familj. Inte ännu i alla fall. Ska man bli mamma måste det finnas en närvaro där. Det får inte handla om den egna upplevelsen och lämna över barnet till en nanny, säger Loreen.

Foto: TT

Annons