En del av

Lucy blev mormor vid 38 års ålder: ”Överlycklig”

30 jul, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Lucy mormor bar 38 år gammal
Lucy Millwood var 16 år gammal när hon födde sin dotter Mikalah, och fick uppfostra henne på egen hand.
Efter att ha gått igenom tuffa perioder tillsammans blev Lucy ändå överlycklig när dottern också blev gravid ung, och gjorde Lucy till mormor vid 38 års ålder.
Annons
Barn på sociala medier - expertens bästa tipsBrand logo
Barn på sociala medier - expertens bästa tips

16 år gammal börjar Lucy Millwood kräkas om morgnarna, och det tog henne inte lång tid att lista ut varför – hon är gravid. Bara tre månader tidigare hade hon träffat sin pojkvän, och de två blev snabbt ihop.

När läkaren meddelade att hon var 12 veckor gravid tog hon beskedet med glädje – men var samtidigt orolig över vad hennes föräldrar skulle tycka.

– Jag var helt klart orolig och det tog ett tag för mig att berätta för dem. Men turligt nog var de fantastiska. Det var aldrig en fråga för mig om huruvida jag skulle behålla barnet eller inte, men de sa ”vad som än händer så stöttar vi dig”, berättar Lucy för The Mirror.

Paret gör slut

Efter nio månaders graviditet så föder Lucy sin dotter, som hon döper till Mikalah. Lucy och Mikalahs pappa flyttar ihop, men ganska snart märker hon att han inte är redo för att bli pappa, och hon gör slut.

Annons

– Jag såg ingen framtid för oss. Han var väldigt ledsen över det men han var inte redo att bli pappa. Vi gjorde en muntlig överenskommelse – ingen bebis, inget underhåll. Han lät mig bara gå vidare, säger Lucy och förklarar att hon är nöjd med hur det blev, och att exet aldrig har orsakat några problem.

Utvecklade ätstörning av pressen som ung mamma

Även om Lucy fick hjälp av sina föräldrar med Mikalah, så var hon nu en ensamstående ung mamma, och det blev ett tufft pussel att få ihop jobb och mammaliv. Ett tag följde Mikalah därför med henne på jobbet i barnvagn, medan Lucy packade varor på lager.

Det var dock inte så enkelt som Lucy ville ge sken av – pressen som ung singelmamma gjorde att hon utvecklade ätstörningar, och det blev så illa att hon inte ens orkade lyfta sin dotter.

Annons

– Det skrämde mig. Det gjorde att saker ändrades över en natt, säger Lucy Millwood till The Mirror.

I stället började hon fokusera på en hälsosam livsstil, med träning och god mat. När dottern var tonåring började hon följa med till gymmet, och blev intresserad av styrketräning. På gymmet hittade Mikalah också kärleken i en personlig tränare, Matt, som hon nu är gift med.

Dotterns beslut – få barn ung

Efter att ha varit tillsammans med Matt i tre år kom Mikalah med nyheten till sin mamma – hon var gravid, 20 år gammal.

– Jag visste att hon planerade det, Mikalah håller inte inne på så mycket information! Jag informerades om varenda graviditetstest hon tog, säger Lucy.

Lucy var överlycklig över att dottern valde att gå i hennes fotspår och bli en ung mamma. Vid 38 års ålder blev Lucy alltså mormor till Maizie, som nu är 15 månader och en aktiv liten flicka.

– Jag var överlycklig när hon sa att hon väntade barn. Jag visste att jag skulle bli en ung mormor, men för mig innebär det bara mer tid med mitt barnbarn.

Annons