En del av

Känd från The Sounds – det gör Maja Ivarsson (och så heter hennes barn)

10 maj, 2023 
Hannah Bergroth
Maja Ivarsson från The Sounds
Maja Ivarsson slog igenom som som sångerska i rockbandet The Sounds. Efter flera år av hår turnerande lever hon nu ett något lugnare liv.
Annons

The Sounds – med den kallt blonderade Maja Ivarsson i spetsen var ett av Sveriges populäraste rockband under tidigt 00-tal. Med Majas raspiga röst och den rockiga musiken blev de snabbt omtyckta av fans över hela världen.

Men vad har hänt i Majas liv utanför de stora scenerna?

Anders Öfvergård knackar på hos The Sounds-sångerskan Maja IvarssonBrand logo
Anders Öfvergård knackar på hos The Sounds-sångerskan Maja Ivarsson

Bildade bandet The Sounds

Musiken kom tidigt in i Maja Ivarssons liv. Redan 1994 blev hon sångerska i sitt första band, We Like the Feetsmell.

Men det var först fyra år senare som hon och hennes dåvarande gymnasiekompisar bildade bandet The Sounds. 2002 släppte de debutalbumet Living in America, där låten med samma namn snabbt hamnade på topplistorna både i Sverige och USA.

Annons
The Sounds
The Sounds - precis innan de blev kända inför hela svenska folket.

Har medverkat i TV och radio

Men det är inte bara att stå på scen med bandet som lockat Maja, hon har nämligen synts i andra sammanhang.

2012 var hon en av deltagarna i musikprogrammet Så mycket bättre där hon tolkade låtar från bland annat Magnus Uggla, Miss Li, Darin och Olle Ljungström.

Ett år senare var Maja en av sommarvärdarna i Sommar i P1 där hon valde att dela med sig av något hon länge burit på,. Som tonåring blev hon våldtagen av en familjebekant, och det har satt sina spår.

Annons

”Jag flydde med hoten att han skulle döda min familj, mina vänner, alla jag känner om jag skulle yppa ett ord om vad som hänt”, sa hon i sitt sommarprat.

Efter sin medverkan var det många som hyllade sångerskan.

2019 medverkade hon som gästartist i Idol och tre år senare tävlade hon i Sveriges mästerkock VIP.

Maja Ivarsson Idol 2019
Under en fredagsfinal av Idol uppträdde Maja Ivarsson.

Hur många barn har Maja Ivarsson?

Efter en blomstrande karriär började artisten fokusera på annat i livet. I februari 2015 födde hon en son, Dante, som hon fick tillsammans med en amerikanen Ben Fee. Maja och sonens pappa lever inte längre tillsammans och Maja har berättat öppet om utmaningarna som kommer med att ha barn tillsammans med en man som bor i USA.

Annons

”Det är en bra man. Så det är ingen stökig pappa med problem liksom, tvärtom, han är en fin man. Så på så vis skulle jag väl aldrig neka Dante ett umgänge med sin pappa. Jag förlorade min pappa när jag var jätteliten också. Så att jag vill såklart att Dante ska ha en bra fadersgestalt”, sa Maja sagt i tv-programmet Anders knackar på.

Maja Ivarsson
Idag lever familjeliv tillsammans med sonen Dante.

Det gör Maja Ivarsson idag

Även om sångkarriären aldrig riktigt tagit slut finns det många andra saker som Maja sysselsätter sig med.

Annons

På sitt Instagram-konto delar hon med sig av speciella och personliga målningar som hyllas av följarna. Färgglada illustrationer och bilder som väcker intresse – vissa har hon nämligen kunnat sälja. Kanske artisten börjar sadla om till konstnär?

Foto: TT/Instagram

Annons