Malin Baryards son Alvar har vuxit upp – här är han i dag

Se 5 snackisar från veckan som gått
0:57

Efter reklamen: Se 5 snackisar från veckan som gått

(0:57)

Slå på ljud

Malin Baryard-Johnson, 47 är en av Sveriges mest framgångsrika ryttare genom tiderna. Hon har vunnit VM-, EM- och SM-guld och i Tokyo-OS vann hon tillsammans med det svenska ryttarlandslaget guld efter en nervkittlande final.

När det kommer till privatlivet lever hon tillsammans med programledarmaken Henrik Johnsson, 50. De ledde tillsammans programmet Det stora hoppet, som gick på TV3 2017.

Paret har två barn ihop, sönerna Alvar och Ed.

Alvars starka ord till mamma Baryard

I januari förra året tilldelades hopplandslaget bragdguldet på Idrottsgalan efter deras seger i OS-finalen. Då klev Alvar upp på scenen och framförde ett känslosamt tal till Malin Baryard-Johnsson.

– Mamma, jag slår dig i golf, tennis, padel och ”skitgubbe”. Ganska enkelt. Men när det kommer till hästhoppning så är du faktiskt ganska bra. Det är en ära att få vara med dig här i dag och ge dig Sveriges finaste idrottspris, Bragdguldet, och jag önskar att jag med ord kunde beskriva den otroliga stolthet jag kände den där lördagseftermiddagen när jag satt framför tv:n med mina kompisar och skrek hem ert OS-guld. Grattis mamma, du är bäst, sade han i talet.

Det rörde mamman till tårar, och efter Idrottsgalan delade hon med sig av sina känslor.

“Världens stoltaste mamma till världens modigaste och coolaste”, skriver hon på Instagram och lägger upp ett gäng bilder på Alvar och sig själv.

Malin Baryards förändrade syn på livet

Efter att sönerna kom till världen har Malin Baryard-Johnsson fått en ny syn på livet och karriären.

– Jag är inte lika sugen på att packa väskan, har rutin och behöver inte tävla hela tiden för att hålla mig på tå. Jag kan välja de största tävlingarna och ändå hålla mig kvar på rankningen. Det är perfekt och jag är tacksam att det funkar. Förr tävlade jag tre helger i månaden, nu är det en till två. Jag vill vara handbollsmamma också. Ja, jag har kioskuppdrag som alla andra, sade hon till Aftonbladet.

Marta valde att skaffa barn själv: "Hade satt en deadline"
2:09

Efter reklamen: Marta valde att skaffa barn själv: "Hade satt en deadline"

(2:09)

Slå på ljud

Foto: TT

Mer läsning för dig
TV4-profilen Matilda Boza har blivit mamma – visar upp sonen
Nina, 44: ”Barn ses som positivt och inte något som hindrar”
Barn som hamnar i oro, krångel och ångest? Så övar ni på rädlsorna

Utvald läsning