En del av

Programledaren Malin Olsson om att börja julpynta i november

16 nov, 2022 
Hannah Bergroth
malin olsson dotter hedda
Noll stress inför jul – hur härligt låter inte det? Programledaren och tvåbarnsmamman Malin Olsson, som nu är aktuell i programmet Fixarjulen, vet exakt vad man behöver göra för att få en lugnare december. Här delar hon med sig av sitt bästa tips.
Annons

Hänga upp julstjärnor, ta in granen och pyssla med tomtar och julklappar redan i november? Om man frågar programledaren och tvåbarnsmamman Malin Olsson blir svaret ”Ja, självklart!”

För Malin är julen årets bästa högtid och hon menar att det är viktigt att börja njuta av den så tidigt som det bara går.

Julen ett ljus i ett långt, jobbigt vintermörker, säger hon.

Se också: Drabbad av julstress? 5 tips för att må bättre

Drabbad av julstress? 5 tips för att må bättreBrand logo
Drabbad av julstress? 5 tips för att må bättre

Just nu är Malin aktuell i tv-programmet Fixarjulen där hon tillsammans med sin sambo Simon Peyron, döttrarna Blanka och Hedda, och ett stort fixargäng pysslar och ordnar roliga och enkla julsaker. Allt från pynt och pyssel till mat och julgodis.

Motherhood ringde upp Malin för att prata om programmet, varför julen är så viktig för henne och vad hon gör för att palla med all stress som ofta kommer på köpet.

Annons

Malin Olsson om att julfixa i november och chilla i december

Hallå Malin! Vi ser dig och din familj i Fixarjulen på SVT. Berätta!

– Ja! Programmet handlar om att jag och min familj åker upp till Dalarna för att fira en vit jul och för att göra en massa juliga pyssel och småfix. Vi vill liksom visa att man fixar i november och chillar i december för att slippa julstressen. Ja, och så är det ett sätt att förlänga julen.

Ah, smart! Vad kul!

– Eller hur! Vi bor i Malmö och här ser vi knappt skymten av snö. Det blir alltid en grön och blöt Skånejul och jag är så trött på det. Jag drömmer mig tillbaka till Dalarna där jag firade mina barndomsjular och det var där idén till programmet föddes. Jag vill visa mina barn snö i programmet åker vi till en megamysig gammal gård utanför Mora för att fira.

Malin Olsson
-

Ålder: 40 år.

Familj: Sambo Simon och döttrarna Blanka 5 år och Hedda 1,5 år.

Bor: Malmö.

Gör: Programledare.

Aktuell med: Fixarjulen i SVT play samt Vem bor här?

Härligt! Varför betyder julen så mycket för dig?

Annons

– För det är få vi samlas, myser, gör saker tillsammans! Och jag älskar alla intryck som kommer med julen. Dofterna av pepparkaka, saffran, apelsin och all härlig julmusik. I programmet får min kille Simon får i uppgift att skriva en jullåt och den är SÅ bra!

Brukar du engagera barnen i ditt julfix?

– Självklart! Det är mysigt att pyssla ihop, men det betyder inte att det blir enkelt. Kaoset är ju ständigt närvarande där med, haha!

Det känns igen. Vad är ditt tips där?

– Lägg pysslet på barnens nivå och ha inte en föreställning om att det ska bli fint, haha! Fokusera istället på att ni har kul ihop!

Malin Hedda julpysslar
Dottern Hedda får vara med mamma Malin på jobbet. Här fixar de julpyssel.

När börjar du preppa inför jul?

– Helst efter midsommar, haha! Nej men gärna i mitten av november i alla fall, då tycker jag att man kan börja pynta.

Varför tror du det är bra att börja så tidigt?

– Då får man mer av själv julmyset och känner antagligen mindre stress när det närmar sig. December är ju en hetsig och stressig tid för alla, inte minst småbarnsföräldrar.

Vad ditt bästa tips för att chilla lite mer under december?

– Gör saker i tid, fixa lusseutstyrseln redan i november, planera var ni ska fira i tid och beställ klapparna på nätet så får ni mer tid över. Och muta med pepparkakor när det kniper!

Malin olsson familj
Programmet Fixarjulen med Malin och hennes familj sänds varje dag på SVT Play under november.

Foto: Privat, SVT

Se också: Julvärdar genom tiderna – från 1959 till 2022Brand logo
Se också: Julvärdar genom tiderna – från 1959 till 2022
Annons