En del av

Kimberly har 10 barn – fött tvillingar för tredje gången

02 maj, 2022 
Redaktionen Motherhood
Kimberly har 12 barn
Kimberly, 37, har varit med om något så ovanligt som tre tvillinggraviditeter. För några dagar föddes Kenzy och Kenzley, som gjorde familjen till ett gäng på 12. Här är deras historia.
Annons

Du känner att det är något är speciellt med kroppen. Ömmande bröst, ett lätt illamående som påminner om åksjuka och ett sug efter något speciellt som du kanske aldrig velat äta förut. Det är som du misstänkte, plusset på stickan visar sig och det är nu den där stora resan börjar.

Många drömmer om att få tvillingar, medan andra kanske skulle drabbas av en slags panik om det visade sig vara två tickande hjärtan på ultraljudsskärmen. En som vet hur det är att få tvillingar är Kimberly Alarcon, 37. Hon har nämligen precis fött sin tredje omgång tvillingar. I ett Instagram-inlägg skriver Kimberly: ”Möt Kenzy och Kenzley. De är vårt sista utökning och gjorde vår stam till en solid 10:a.”

Se också: 6 kändisar med okända tvillingar

6 kändisar med okända tvillingarBrand logo
6 kändisar med okända tvillingar

Så stor är chansen att få tvillingar

Det sägs att ungefär en förlossning av 80 är en tvillingförlossning, vilket betyder att ett barn av 40 är en tvilling där de flesta är tvåäggstvillingar. Inte så vanligt, med andra ord.

Annons

Att få trillingar är dock mycket ovanligare, men även den erfarenheten har Kimberly och maken John fått erfara.

Det var under 2021 som de fick veta att de väntade trillingar, men tidigt under graviditeten fick hon ett missfall, vilket gjorde att resulterade i tvillingar, Kenzy och Kenzley.

”Det var en svår graviditet, men tack och lov vi klarade det. Kenzy och Kenzley började sin resa som en trio men tyvärr fick jag missfall när jag var på läkarmottagningen”, skriver Kimberly på Instagram.

Nyfödda tvillingparet Kenzy och Kenzley som föddes med kejsarsnitt.

Men det här var inte parets första tvillinggraviditet, det har nämligen genomgått två tidigare. Paret har fått höra att det är väldigt speciellt med att få flera tvillingpar. Läkarna menade att det är 1 på 200 000 som kan ha tre uppsättningar tvillingar.

Annons

Faktorer som kan öka chansen att bli gravid med tvillingar utan fertilitetsläkemedel är bland annat ålder, ett högre BMI och om det finns tvillingar i släkten.

– Tre uppsättningar tvillingar rygg mot rygg utan medicinering eller någon intervention är ovanligt, berättade Dr Angela Silber, chef för moderns fostermedicin vid Westchester Medical Center, till tidningen Today.

Kimberly och John Alarcon har 10 barn

I familjen Alarcon är det full fart. Kimberly och John har nämligen flera barn sedan tidigare. Brittney, 17, Sarah, 13, Hunter, 10, tvillingparet Zachary och Zoey, 6, det andra tvillingparet Olivia och Oliver, 4, King, 3 och så nu de nyfödda Kenzy och Kenzley.

Men att ha många omkring sig är mamma Kimberly van vid. Hon har nämligen själv vuxit upp en familj med 18 syskon. Hennes mamma hade 10 biologiska barn och adopterade sedan 8 till.

”Att ha ett fullsatt hus är normalt för mig. Vi var inte bara 18 stycken, utan vi hade också våra vänner som kom över. Ibland hade vi 30 barn över samtidigt.” har Kimberly berättat.

Hennes man växte dock upp med en bara en bror, vilket gjort att han alltid längtat efter en stor familj. Och i en familj med 10 barn är det minsann fart och fläkt.

”Vårt hem är fullt av kärlek. Vi har bra dagar, vi har dåliga dagar, precis som alla andra familjer. Vi tar det bara en dag i taget.” har Kimberly berättat för Today Parents.

Familjen innan bebisarnas ankomst.

Källa: 1177.se, Today.com

Foto: Instagram

Annons