En del av

Artisten Mapei vill skapa från hjärtat för att vara en förebild för sonen

18 jun, 2021 
https://image.motherhood.se/emilie-dalhamn.jpg.jpg?imageId=7310473&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318
Emilie Josephson Dalhamn
Artisten Mapei
Mapei slog igenom 2010 med sina moderna och nyskapande tolkningar av soul. Hon gjorde sig snabbt ett namn internationellt. Motherhood tog ett snack med den nyblivna mamman Jackie Cummings, känd under artistnamnet Mapei, om hur föräldraskapet påverkar kreativiteten.
Annons
6 kändisdöttrar som är lika sina mammor
6 kändisdöttrar som är lika sina mammor

Då och då tar vi ett snack med en härlig morsa som bjussar på föräldraskapet precis som det är. Häng med rakt in i vardagen hemma hos artisten, kreatören och den nyblivna mamman Jackie Cummings, alias Mapei.

Många har diggat till hennes megahit Don't wait. Numer är det helt andra toner hos internationellt erkända artisten Mapei, eller Jacqueline som hon egentligen heter. I början av mars blev hon mamma för första gången.

Släpper vaggvisor med Timbuktu

Helt nyligen släppte Jackie ett album med vaggvisor för barn tillsammans med Timbuktu och låtskrivaren och producenten Pontus "Avant" Winnberg.

Samlingen heter "Lullabies" och har spelats in i samarbete med en sömnexpert.

Timbuktu och Mapei
Mapei tillsammans med Timbuktu i studion.

Hej Jackie! Grattis till bebisen, hur mår du?

– Tack! Det är bra. Jag är som de flesta nyblivna mödrar – trött. Men entusiasmen är hög! Det enda är väl att jag inte varit mammaledig. I mitt arbete så håller man på lite hela tiden, med musik:erandet. Så nu tänkte jag faktiskt ta lite ledigt och bara va.

Annons

Jackie ”Mapei” Cummings

Namn: Jackie ”Mapei” Cummings

Gör: Musiker, artist och kreatör.

Familj: Sambo och 3-månaders sonen.

Aktuell: Med vaggvisorna Lullabies för Spotify Kids tillsammans med Timbuktu och Pontus Winnberg

Hur var din graviditet? Gillade du att vara gravid?

– Den var väldigt fin. Jag kände mig vacker. Det var mysigt att känna på magen och sända energi till sitt barn. Jag åt också väldigt bra, för barnets skull. Det skapas en speciell bond när barnet är i magen. Det är väldigt abstrakt. Men det är som att man känner varandra redan när barnet föds - men det gör man ju.

Hur tror du att din musik kommer påverkas av att du är mamma?

– Jag har gjort vaggvisor! Och jag tror att jag kommer vilja göra det bästa jag kan för att mitt barn ska vara stolt. Och alltid skapa från hjärtat, man måste ju vara ett exempel. Mitt barn följer ju med till studion ibland så han kommer säkert att tycka det är roligt med musik. Han står som medkompositör på vaggvisorna, eftersom han varit min inspiration.

Vad är det bästa med att vara mamma? Och det svåraste?

Annons

– Det bästa är kärleken. Den är så otroligt djup. Det svåraste är orostankarna. Man vill aldrig att sitt barn ska skadas eller ha det jobbigt. Man vill bara vara där för sitt barn. Men man gör ju sitt bästa. Man ska inte vara för hård mot sig själv.

Hur var din egen uppväxt? Vad vill du ta med dig från den?

– Den var väldigt splittrat, men glatt. Det fanns många föräldrar. En äldre dam och man, som uppfostrade mig och min syster med min mor och far i USA, eftersom min mor jobbade så mycket. Så det fanns massor av referenser. Jag hade också en styvfar som hjälpte till. Man blev väl en bra människokännare. Det var inte så hårda tyglar, jag fick göra mycket som jag ville. Men jag tror att barn behöver ramar, för att klara sig i diverse sammanhang. Det ska jag ge min son.

Du är aktuell med Vaggvisor för barn: Berätta om produktionen!

– Jag, Timbuktu och Pontus Winnberg har gjort vaggvisor för Spotify Kids, samlingen heter ”Lullabies” och består av vaggvisor på svenska och engelska samt instrumentala versioner. De är väldigt fina. Och de funkar faktiskt när man lyssnar på hela albumet i sträck. Min son somnar alltid.

Annons

Och till sist: Vad gör du i sommar?

– Jag ska sitta vid vatten, och gå mycket i skogen. Det kommer väl bli en del barnvagnshäng. Bara njuta av vädret. Kanske åka till Paris till en festival som heter afro-punk. Vi får se.

Bild: Josefine Bäckström, Instagram, Spotify Kids

Annons