En del av

Mariette Hanssons kamp med amningen – tre veckor efter förlossningen

01 dec, 2021 
AvElin Jonsson
Mariette Hanssons stora stress inför att amma sin son
Nyblivna mamman Mariette Hansson förklarar att hon har problem med att amma sin lille son Dante, vilket gör att hon nu känner sig enormt stressad.
Annons
TV: 5 kändisar med svåra förlossningar - så gick det tillBrand logo
TV: 5 kändisar med svåra förlossningar - så gick det till

Den 8 november fick Mariette Hansson, 38, och Isabelle Grönqvist, 32, sitt första gemensamma barn. Något som Mello-drottningen visade upp på sina sociala medier för dryga tre veckor sedan.

”I måndags ville han ut till sina mammor”, skrev hon intill en bild på sig själv och den nyfödda lillkillen.

Sonens namn

Ett par dagar efter förlossningen berättade Mariette Hansson att de kommit fram till vad sonen ska heta, och skrev på Instagram:

”… välkommen till familjen Dante”.

Mariette Hanssons stora stress inför att amma sin son

Livet som nybliven mamma är dock inte alltid en dans på rosor, i dagarna har Mariette kommit till insikt vad gäller amning.

”Innan jag blev mamma tyckte jag synd om de kvinnor som kände pressen med amning och trodde själv inte att det skulle påverka mig om det inte fungerade”, börjar Mariette Hansson förklara på sina sociala medier.

Annons

Mariette Hanssons bröst kändes som stenar

Strax efter förlossningen när Mariette fortfarande var kvar på sjukhuset började hon inse att hon inte kunde amma sin nyfödde son. Och den där pressen hon trodde att hon inte skulle känna – infann sig plötsligt.

”Men väl på BB med hormoner som spökade i hjärnan fick jag panik när det inte gick min väg. Bröst som stenar, morfinsprutor i benet och sjuksystrar som förgäves använde hela sin tyngd på mina bröst i hopp om att hjälpa mig…”

Mariette Hansson: Tårarna bara rann

I stress och panik över att sonen inte skulle få i sig någon bröstmjölk ringde Mariette gråtandes sin mamma med en önskan om tröst, tips och råd.

”Pressen som jag trodde inte skulle röra mig i ryggen blev plötsligt min verklighet och jag ringde mamma med tårar rinnandes från mina kinder och försökte få fram mellan hulkningarna att det inte fungerade…”

”Jag vill bara säga till er som kämpat, kämpar eller helt enkelt inte vill kämpa med amningen - det är ok. Att vara en fin och kärleksfull mamma sitter inte i brösten. Det viktigaste vi har är kärleken och så länge det inte är någon brist på den - så finns det ingenting att oroa sig över”, avslutar hon.

Foto: TT/Instagram

Se också: Barnnamn som spås bli populära 2022Brand logo
Se också: Barnnamn som spås bli populära 2022
Annons