En del av

Mette-Marits son Marius Borg Høiby har vuxit upp – så ser han ut i dag

13 apr, 2021 
AvStina Dahlgren
Mette-Marit, Marius och Haakon vinkar på bröllopet
Han kastades in i en kunglig familj och försvann lika snabbt från rampljuset igen. Här är vad Marius Borg Høiby, son till kronprinsessan Mette-Marit, gör i dag – och anledningen till att han försvann från rampljuset.
Annons
Kungligheter då och nuBrand logo
Kungligheter då och nu

Marius Borg Høiby var tre år gammal när hans mamma Mette-Marit förlovade sig med den norska prins Haakon. Över en natt blev både Marius och hans mamma kända och bilder på dem kablades ut över hela världen.

mette-marit, marius och prins haakon
Mette-Marit, Marius och prins Haakon 2001.

Vem är Marius Borg Høibys pappa, Morten Borg?

Men att ha en blivande kung som bonuspappa har inte alltid varit lätt. Marius liv har kantats av rubriker, både om honom själv samt om sin mammas och pappas stökiga förflutna. Marius pappa är Morten Borg, som i början av 00-talet dömdes till två års fängelse för narkotikabrott. Att gå från att vara en helt vanlig norsk gutt till att vara en del av den omskrivna och synade kungafamiljen har inte alltid varit lätt för varken Marius eller Mette-Marit.

Annons
mette-marit, marius och morten borg
En bild från 2003, då Marius är på väg till sin första dag i skolan. Både mamma Mette-Marit och pappa Morten följde honom dit.

Därför lämnade Marius Borg Høiby rampljuset

I dag är Marius 24 år gammal och har valt att ta ett kliv tillbaka från rampljuset. Han gör inga offentliga uppdrag för kungahuset då han inte har någon kunglig titel, och enligt hans mamma Mette-Marit vill han helst bli lämnad ifred av press och media. I ett öppet brev för några år sedan skrev hon om hur illa behandlad hennes son blivit av norsk media, och hur hans liv som tonåring ständigt blivit till elaka rubriker.

Annons

”Marius önskar att inte leva ett liv i offentligheten”, skrev hon, och passade även på att tacka de tidningar som valt att inte skriva om Marius tonårstid.

Marius Borg Høiby i Skam

De som följde den norska tv-serien Skam fick dock se en liten glimt av honom då han dök upp som snabbast i en festscen. Hans insats blev mycket uppskattad och en stor snackis både i Sverige och Norge.

Marius Borg Høiby i Skam på NRK
Marius dansar och festar loss i scenen från Skam.

Det jobbar Marius Borg Høiby med

För några år sedan valde Marius att lämna Norge och började då studera ekonomi och administration vid Santa Monica College i USA. Han avbröt dock sina studier efter ett halvår och blev istället erbjuden en praktikplats hos designern Plein i Milano, skriver Svensk Dam.

Annons

Där stannade han bara några veckor innan han tog sitt pick och pack och drog till London där han fick jobb som redaktör på en tidning. När tidningen lades ner blev Marius således av med jobbet och började istället arbeta som marknadsansvarig för ett fastighetsföretag.

Men det tar inte slut där. I höstas skrev den norska tidningen Byavisa Drammen att Marius nu hade fått jobb som motorcykelmekaniker hos MREXX Motor i Lierskogen, en ort som ligger cirka 30 kilometer sydväst om Oslo. Med andra ord har Marius testat på en hel del olika yrken trots sin unga ålder.

Hon är Marius Borg Høibys flickvän

2018 avslöjade norska Se og Hør att modellen Juliane Snekkestad var Marius nya flickvän. Att tidningen presenterade henne som Playboymodell fick det norska kungahuset att rasa.

”Vi känner Juliane som både hårt arbetande och skicklig. Hon borde ha sluppit att framställas av Se och Hør på detta sätt”, skrev kungahuset i ett uttalande.

Annons

Juliene Snekkestad är född 1995 och har arbetat för bland annat Nelly och Asos. Hon har 55 000 följare på Instagram där hon ofta postar bilder från sina olika modelljobb.

Så träffades Marius och Juliane Snekkestad

I podcasten Schendis avslöjade Julia att hon och Marius träffades via gemensamma bekanta.

– Jag bodde i Los Angeles 2014, och han bodde där 2016 eller något i den stilen. Det var faktiskt där vi möttes. Jag var i stan för att bli fotograferad – det var faktiskt de bilderna som dök upp i Playboy – och jag träffade honom för första gången via en gemensam vän. Vi drog ut och lärde känna varandra, berättade Juliane.

Annons

Paret postar inte speciellt mycket bilder på varandra på sociala medier, med några få undantag. Här är en bild som Marius la upp 2018, strax efter att deras förhållande blivit offentligt:

Hur ser Marius Borg Høiby ut i dag?

Och hur ser då Marius ut idag då? Ja, den senaste offentliga bilden som togs på honom är från hans halvbror Sverre Magnus konfirmation i höstas. Då samlades hela familjen med kronprins Haakon, kronprinsessan Mette-Marit, deras två gemensamma barn Ingrid Alexandra och Sverre Magnus (halvsyskon till Marius), och Marius själv.

Annons
kronprins Haakon, kronprinsessan Mette-Marit, Ingrid Alexandra, Sverre Magnus och Marius Borg Høiby
Hela familjen på samma bild, med Marius längst till höger.

Snacka om att det har hänt en hel del sedan världen först fick möta Marius:

Marius Borg Høiby som barn
Marius 4 år gammal, under Mette-Marit och Haakons bröllop.

Foto: TT, Instagram

Annons