En del av

Marko Lehtosalos relation till syskonen efter tuffa uppväxten

09 feb, 2023 
Simon Nilsson Larsson
FotografTT
Artisten och tv-profilen Marko ”Markoolio” Lehtosalo växte upp med två syskon och sin mamma.
Nu berättar han vad syskonen betyder för honom, och hur deras uppväxt var.
Annons
5 svenska kändisar som får barn 2023Brand logo
5 svenska kändisar som får barn 2023

I det senaste avsnittet av TV4:s Marko och Irma, programmet där Marko “Markoolio” Lehtosalo och mamman Irma Lehtosalo bygger ett nytt hus åt henne, besöker artisten sin brorsa Mikko i Luleå.

Bröderna skojar och skrattar och kivas, något som inte var helt ovanligt under deras uppväxt.

– Jag var ganska hemsk som storebrorsa hemma. Jag håll på med en massa hyss och grejer. Vi delade rum, jag och Mikko, och jag väckte honom mitt i natten. Han var ganska liten, hade kalsonger på sig. Jag skrek ”det brinner, det brinner”, säger Marko.

Annons

Marko Lehtosalo berättar vidare att bröderna sprang ut till trappan och att han ställde Mikko utanför dörren och stängde.

– Så får man ju inte göra, han var jätteledsen, stackarn, säger Marlo och understryker att han bett sin bror om ursäkt för busen under uppväxten.

“För mig är det min familj”

Artisten och tv-profilen har även en syster, Mirka, som han också håller av. Det är tydligen att syskonen och mamman Irma betyder väldigt mycket för honom.

– Jag har ju vuxit upp med dem. Sen har vi tjafsat och bråkat som alla syskon gör. Men för mig är det min familj som jag vuxit upp med. Det är vi fyra, alla de tre betyder väldigt mycket för mig, säger han.

Familjen Lehtosalo 2001.
Familjen Lehtosalo 2001.

”Jag var extremt beskyddande mot mina syskon”

Trots busen under uppväxten tog Marko Lehtosalo rollen som storebror på stort allvar, och när saker och ting inte var så bra i hemmet gjorde han vad han kunde för att skydda sin bror och syster.

Annons

– Jag var extremt beskyddande mot mina syskon. Det är ju rätt stor åldersskillnad oss. Om det väl brakade loss hemma någon helg så försökte jag absolut få mina syskon bakom mig och ifrån det som skedde. Så att de inte heller skulle se så mycket, säger han.

Marko och Irma sänds torsdagar klockan 21 på TV4 och TV4 play.

Se kändisarna som ska gifta sig 2023Brand logo
Se kändisarna som ska gifta sig 2023

Foto: TT

Annons