En del av

Maxine Nordlindh om förlossningen och nya livet som mamma

10 dec, 2021 
AvHannah Bergroth
maxine nordlindh med familj
SVT-profilerna Maxine Nordlindh och Emil Nygren har blivit föräldrar. Här berättar de om förlossningen (och varför det slutade med sugklocka), hur familjelivet har börjat och tankarna kring bebisens namn.
Annons

Sist när Motherhood pratade med SVT-profilen Maxine Nordlindh hade hon knappt tre månader kvar av sin graviditet. Hon var peppad på förlossningen och att få träffa hennes och maken Emils bebis.

– Bebis var inte planerad, men en väldigt glad överraskning! sa Maxine då.

Nu är parets dotter äntligen här och hela familjen har landat hemma. För Motherhood berättar Maxine om den första tiden som tre i familjen.

TV: Se också 5 märkliga (men helt normala) saker om din nyfödda bebis

5 märkliga (men helt normala) saker om din nyfödda bebis
5 märkliga (men helt normala) saker om din nyfödda bebis

Maxine Nordlindh om förlossningen och tankarna kring dotterns namn

Hej och stort grattis till bebisen! Här kommer den klassiska frågan, hur känns det?

– Det känns helt otroligt att ha blivit mamma! Jag har alltid velat ha barn och efter att min egen mamma gick bort för fyra år sedan har längtan efter att själv bli mamma vuxit.

Annons

Åh, så fint. Berätta om förlossningen.

– Jag hade inte tänkt mig så mycket för jag visste inte alls hur det skulle bli. Men det som jag var ganska oförberedd på var hur otroligt smärtsamt det blev när hon krystades ut. Jag låg och krystade länge och tillslut fick de hjälpa till med sugklocka för att hon skulle komma ut. Jag har bara hört andra säga att det gör ont att föda, men att man klarar det. För mig gjorde det så ont att jag höll på att ge upp. Det var den värsta smärtan jag har känt, och jag var helt slut efter många timmar i förlossningsrummet. Men så fort hon kom ut och landade på mitt bröst försvann all smärta och panik och jag fylldes av total kärlek direkt! Helt otroligt!

maxine, emil och nyfödd dotter på bb
Maxine, Emil och en alldeles nyfödd liten dotter. "Men när hon kom ut, så på en sekund kändes allt så självklart. Nu är jag pappa!" säger Emil.

Hur var det för Emil?

– Emil är stolt över mig, att jag klarade det. Såklart var det många känslor upp och ner, fram och tillbaka. När jag låg och hade panik i smärta på slutet så fylldes han av maktlöshet och stod och grät tyst bredvid mig.

Annons

Maxine Nordlindh

Ålder: 32.

Familj: Mannen Emil och en dotter som föddes 4 december 2021.

Gör: Jobbar som ekologisk frisör.

Följ: @maxinenordlindh.

Hur mår hela familjen nu?

– Vi är lyckliga, men otroligt trötta. Lillis sover dagtid och är vaken nattetid. Vi håller tummarna för att det vänder snart!

Men du, ni visste inte att det skulle bli en flicka va?

– Nej, vi tog inte reda på kön innan förlossningen. Vem vill veta vad det är julklappen innan julafton? Inte vi! Det var verkligen helt rätt beslut, det var så häftigt att tillsammans få titta när hon väl kom ut.

maxine med nyfödda dottern
Maxine och Emil blev så glada och överraskade över att det var en tjej.

Hade ni gissat på en tjej?

– Vi trodde på pojke, men när vår lilla tjej kom ut kändes det så himla självklart att det var just hon.

Så härligt. Har hon redan fått något namn?

– Om det hade varit en pojke hade det blivit en Sven. Men tjejnamn är mycket svårare, vi har en lång lista som vi bygger på hela tiden... Vi har ett namn vi testar lite här hemma, men inte helt bestämt ännu.

Annons

Åh, vi ser fram emot att få höra mer om det. Men du, vad skulle du vilja säga till den som snart ska bli mamma?

– Jag tog halva värkarbetet i vatten med lustgas och andra halvan med epidural och jag säger som min mamma sagt till mig sedan barnsben: TA EPIDURAL, haha!

Foto: Privat

Annons