En del av

11 saker föräldrar garanterat känner igen om kidsen älskar Melodifestivalen

11 mar, 2022 
AvSanna Rossäng
Foto: SVT, TT/Shutterstock
Musik på repeat, väljer repriser av delfinalerna framför barnprogram och sprider ordet om Melodifestivalen – till sina gosedjur. Här är 11 saker du garanterat känner igen om dina barn älskar Mello lika mycket som halva Sverige gör.
Annons

Under våren är Melodifestivalen en riktig snackis och oavsett om du älskar folkfesten eller inte får du mer ofta än sällan höra om programmet. Som förälder är det extra underhållande att vara bisittare till detta spektakel när dina barn andas och lever Mello.

Älskar ditt barn också Melodifestivalen? Då kommer du garanterat känna igen dig i något (eller alla) av dessa stadier.

Se även: Paren som träffade varandra på Melodifestivalen

Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbetBrand logo
Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbet

11 saker föräldrar garanterat känner igen om kidsen älskar Melodifestivalen

1. Första introduktionen

Första gången dina barn tittar på Melodifestivalen är en dealbreaker för vårens kommande lördagskvällar. Det som står på spel är huruvida 20.00 är hållpunkt att hålla stenhårt i eller inte. Det är pirrigt, förväntansfullt och med en inre stress föräldrar känner in stämningen. Det dröjer inte länge förrän de färgsprakande ljusshowerna, dansen, musiken och de karismatiska artisterna fångar ditt barns intresse. Du är fast och från och med nu är Mello det allra hetaste samtalsämnet hemma.

Annons

2. Orkar inte titta klart

Men det är just de färgsprakande ljusshowerna, dansen, musiken och de karismatiska artisterna i kombination med att programmet slutar 22.00 som gör ett intryck overload för barn som första gången tittar på Melodifestivalen. Resultatet? Vilken nybliven Melloälskare som helst får se sig besegrad och stänga ner ögonlocken innan programmet är slut.

3. Musik på repeat

Direkt efter första delfinalen är det bara att inse att ditt Spotify-konto inte längre är ditt. Det är ditt barns och det som spelas är den officiella spellistan för Melodifestivalen. Och den går OM och OM igen...

4. Gömmer sig med paddan

Helt plötsligt vill dina barn ha egentid och du hittar dem på diverse ställen (läs: bakom soffan, under täcket och i garderoben) med en padda för att titta på... Just det: Melloklippen på SVT Play.

5. Bilmusiken är spikad för sex veckor framåt

Vad annars? Det finns inget annan tänkbar musik att spela i bilen och barnen står för DJ-skills deluxe (läs: byter låt var 10:e sekund).

Annons

6. Besatt av parodierna på Youtube

Next level på Melodifestival-hypen är att barnen hittar till parodierna på Youtube. Så om det inte vore nog får du som förälder nu även ett gäng parodier att lyssna på. Detta resulterar i att du inte kan avgöra vilken som var originalet, vilket blir problematiskt och som ditt barn kommer låta dig stå till svars för.

7. Väljer repris av Mello framför kvällsprogrammet

Istället för barnprogram väljer barnen hellre reprisen av Melodifestivalen till sina föräldrars stora förtjusning... Oh well.

8. Sprider ordet – till sina gosedjur

När hela förskolan, släkten och vännerna på gatan känner till denna Mellohype vänder barnen sig till sina andra vänner: Gosedjuren. Alla gosedjur får agera publik och barnen får återigen en anledning att titta på programmen igen.

Gosedjur som sitter och tittar på Melodifestivalen

9. Vanlig lek? Not so much

All form av lek hemma involverar på ett eller annat sätt Melodifestivalen från och med nu. Är det inte dans till musiken, är musiken med i bakgrunden i alla lekar, eller så ska vi som föräldrar berätta olika fakta om artisterna samt lyssna på långa utläggningar om dem.

10. Finalhypen

Kulmen av hypen infinner sig lagom till att föräldrar inte orkar höra ordet MELLO längre. När det närmar sig final är det dags för Mellofest deluxe med glitter, uppesittarkväll och godis i överflöd.

11. Plågan fortsätter

Trodde du att du skulle slippa höra om Melodifestivalen efter finalen? Tänk igen! Nu börjar den långa, jämna plågan.

Foto: TT

Annons