En del av

12 morgonsituationer alla småbarnsföräldrar känner igen sig i

21 sep, 2021 
AvHannah Bergroth
illustration på mamma och dotter
Hos en småbarnsförälder är ingen morgon den andra lik. Här har vi listat roliga situationer alla kan känna igen sig i.
Annons

God morgon småbarnsförälder! Nu har du överlevt ännu en natt, grattis! Men nu väntar den (så ofta) förvirrade morgonstunden...

Hur har din morgon varit hittills? Hann du dricka upp ditt morgonkaffet eller var du tvungen att ställa kaffekoppen i kylen i dag också?

Frukost, påklädning och tandborstning. Listan på saker som ska hinnas med innan det är dags att gå utanför dörren är lång och ibland uppstår det roliga situationer som verkligen får dig att stanna upp och skratta.

Här har vi skrivit ner några – hur många punkter känner du igen dig i?

12 vanliga morgonsituationer hos en småbarnsförälder

1. Du väljer fel tandkräm

”Mamma, tandkrämen är stark! SKÖLJA, SKÖLJA!!!!” Men... oj då! Har du också råkat sätta vuxentandkräm till barnen i all hast?

Se också likheterna mellan småbarn och en dålig chef

9 likheter mellan små barn och en riktigt dålig chefBrand logo
9 likheter mellan små barn och en riktigt dålig chef

2. Du häller filmjölk i kaffet

Men nej, inte igen. Och smaken ska vi inte ens prata om. Men vi kan väl prata om varför ser förpackningarna är så lika varandra?

Annons

3. Du klär barnet i fel kläder

”Hur är det möjligt att dessa byxor är så långa?” ”För att det Bodils byxor, mamma.” Jahapp, det blev visst fel. I dag också...

4. Du tar med dig barnets gympapåse till jobbet

Alla har hunnit till förskola, skola och jobb i tid – hurra! Det är först på bussen eller i bilen som du inser att gympapåsen åkt med dig – och inte med barnet.

5. Du glömmer bort att klä PÅ barnen

Att tjata på barn under morgonen är mer regel än undantag. När ni står redo i hallen och ska precis gå ut säger du: ”Men älskling, gå ut någongång!” varpå ditt barn vänder sig om och förklarar: ”Men mamma, du har jag inte satt på mig några skor.”

6. Du häller vällingpulver i kaffefiltret

Det här händer minst två gånger, eller hur?

7. Du lämnar fel barn på förskolan

Storebror är hemma på grund av studiedag. Du åker med lillebror till förskolan och ser när vi kommer fram att den är stängd och inser där och då att det var han som skulle vara hemma och inte hans bror.

Annons

8. Du letar alltid på fel ställe

Nappen och favoritgosedjuret är borta och du letar i HELA huset, de slutar alltid med att du ger upp och ger något annat till barnet. Någon dag senare hittar du givetvis den viktiga nappen på något märkligt ställe, till exempel i ena gummistöveln.

9. Du går till jobbet med tröjan bak och fram

Glad och nöjd kommer du till jobbet i tid. Men inser först när halva arbetsdagen har gått att du jobbat med tröjan bak och fram.

10. Du glömmer bort att putsa bort eventuella fläckar

Glad och nöjd efter en gosig morgonkram kommer du till jobbet. Kring lunch inser du att du hela förmiddagen gått med en snorstämpel – mitt på svarta kjolen. Ah, det är därför kollegorna tittat lite extra?

11. Du har spår av morgonens lek

Du vill vara effektiv och väljer att åka till Ica för att handla direkt efter lämning. Kruxet är att när du väl kommit hem igen inser att barnets frisörlek fortfarande är kvar. Hej färgglada tofsar och spännen!

12. Du glömmer bort att det är DU som ska lämna barnen

Med ytterkläderna på springer du runt i huset för att säga hej då till din partner, som vägrar svara. Rätt snabbt inser du att hen redan åkt och att det är du som ska lämna barnen.

Foto: TT

Annons