Osannolika historien: Julie, 52, födde sitt eget barnbarn

mormor väntar barnbarn

Breanna Lockwood, 30, och hennes fästman Aaron hade försökt att bli med barn under många smärtsamma år. Det visade sig att Breanna drabbats av Ashermans syndrom, ett gynekologiskt tillstånd som kännetecknas av ärrvävnad i livmodern. Att Breanna själv skulle kunna bära och föda ett barn var en omöjlighet, förklarade läkarna.

Fertilitetsläkaren: Så går en IVF-behandling till – steg för steg
3:35

Efter reklamen: Fertilitetsläkaren: Så går en IVF-behandling till – steg för steg

(3:35)

Slå på ljud

Det dystra beskedet slog förstås hårt på paret, som fick rådet att leta efter en surrogatmamma. Något som visade sig vara både kostsamt och komplicerat.

Då kom ett förslag från oväntat håll som Breanna först inte kunde ta på allvar. Henens egen mamma, Julie Loving 52, erbjöd sig att bära deras barn, sitt barnbarn.

Breanna hade svårt att ta till sig idén, var hennes mamma verkligen seriös med förslaget och var det ens medicinskt möjligt? Men mamma Julie stod på sig och även läkarna kunde konstatera att Julie hade hälsan och kapacitet att gå igenom en graviditet, sin ålder till trots.

Breannas befruktade ägg satte sig på första försöket. Paret kunde inte tro att det var sant. När hennes mamma Julie är i vecka 36, skriver Breanna på sitt Instagram:

"Det här har varit en galen resa. Vi är så tacksamma för min mamma som ger oss den här möjligheten. Det går inte en morgon utan att jag nyper mig själv i armen."

Den 2 november 2020 kom så lilla Briar Juliet till världen efter ett kejsarsnitt. Sitt mellannamn fick hon efter kvinnan som burit och fött henne, sin mormor Julie.

Foto: Instagram/ivf.surrogacy.diary

Mer läsning för dig
Singel och barnsugen? Bästa åldern att skaffa barn på egen hand
Sjuksköterskan adopterade övergivna bebisen på sjukhuset
Carina Berg: ”Fem ivf-forsok, fyra missfall och tusen tarar”

Utvald läsning