En del av

Nice cream: så enkelt gör du nyttig (!) glass hemma

18 jun, 2021 
Jennie Sandberg
Bild på barn som äter glass samt nyttig nice cream
Vill du kunna erbjuda god och nyttig glass som dina barn kan äta i fulla lass i sommar? Då är nice cream glassen för dig. Här är allt du behöver veta – OCH våra bästa recept!
Annons
Fryst vattenmelon på pinne – istället för (och godare än) isglassBrand logo
Fryst vattenmelon på pinne – istället för (och godare än) isglass

Nyttig glass, finns det ens? Javisst, om det är en nice cream du serverar så kan du njuta av glassen redan till frukost!

Vad är nice cream?

Recept på nyttig glass! Så gör du nice cream

Nice cream är ett samlingsnamn på vegansk glass som är gjord på nyttiga och naturliga ingredienser. Basen kan vara allt från banan till kokosmjölk, avokado eller mixade caschewnötter.

Annons

Varför är nice cream nyttigt?

Eftersom nice cream är baserat på rena och naturliga ingredienser blir den oftare sundare än processade alternativ. Nice cream innehåller sällan tillsatt socker utan får sin sötma från naturliga frukter, så i regel är det en mixad fruktsallad du äter. Ofta tillsätts också grönsaker vilket tillför massa nyttiga vitaminer, mineraler och fibrer du sällan hittar i en traditionell glasstrut.

Recept på nice cream med banan och choklad

Recept på nyttig glass, nice cream, med chokladsmak

Det här är vår chefredaktör Jennie Sandbergs favorit, och det är därför hon har frysen full av bruna och fula bananer. Resultatet blir en fluffig och krämig chokladglass, inte helt olik mjukglass, med en svag smak av banan.

Annons

Du behöver:

2-3 övermogna och FRYSTA bananer (de är perfekta när du egentligen vill slänga dem). Ett tips är att frysa dem i slantar så går mixandet enklare.

2-3 msk kakao

Gör så här:

Mixa bananerna slätt och tillsätt kakaopulvret mot slutet. Du behöver inte tillsätta socker, sötman i bananen kompletterar den rena kakaon perfekt! Lite flagad mandel eller kokos är gott att ha på.

Recept på nice cream med banan och hallon

Nyttig glass - så gör du nice cream

Det här blir en mjuk och krämig glass med smak av sommar och hallon!

Annons

Du behöver:

2-3 övermogna och frysta bananer, gärna i slantar så går mixandet enklare.

1/2 dl frysta hallon

Gör så här:

Mixa bananerna slätt och tillsätt hallonen mot slutet. Du behöver inte tillsätta socker, bananerna gör jobbet även här och resultatet blir en krämig och härligt röd mjukglass som smälter i munnen!

Recept på nice cream med banan och vindruvor

Resultatet blir misstänkt likt smaken av piggelin (trots att vi inte använder några päron i detta recept).

Du behöver:

2-3 övermogna och frysta bananer, gärna i slantar så går mixandet enklare.

1/2 dl frysta vindruvor

Gör så här:

Mixa bananerna slätt och tillsätt vindruvorna mot slutet. Tänk på att äta den direkt och att inte frysa om den, då blir den för hård.

Foto: TT

Annons