En del av

Niffi Sjöbergs tvillingar har olika pappor – så lever familjen idag

14 jan, 2022 
AvSaga Pettersson
FotografInstagram, Johnny Wollin
Niffi Sjöbergs tvillingar har olika pappor – så lever familjen idag
Niffi Sjöbergs tvillingar Wilma och Ludwig har två olika pappor, och familjens livssituation fick vi ta del av i tv-programmet Unga mammor. Så lever familjen idag, ett par år senare!
Annons
Se också: 5 snackisar från veckan som har gåttBrand logo
Se också: 5 snackisar från veckan som har gått
TV: 6 kändisar med okända tvillingarBrand logo
TV: 6 kändisar med okända tvillingar

Niffi Sjöberg var 21 år när hon fick beskedet om att hon väntade tvillingar. Att gå från att tro att hon var gravid med ett barn till att få veta att hon var gravid med två kom som en stor chock. Och när barnen väl kommit till världen fick hon veta att tvillingarna hade olika pappor.

I början av 2019 var Niffi och familjen med i tv-programmet Unga mammor, där hon delade med sig av sin ovanliga resa med barnen.

Annons

Tvillingarna Vilma och Ludwig har olika pappor

– Jag var ensam när jag fick veta att jag var gravid, berättade Niffi när hon gästade Malou efter tio förra året, och förklarade hur situationen var när hon fick sitt gravidbesked.

– Det berodde ju helt enkelt på att jag och mitt ex fick någon slags reunion där någon gång när jag samtidigt hade träffat min nuvarande partner lite till och från. Det var inget allvarligt åt något håll, utan det var en ren slump helt enkelt.

Det är hennes nuvarande partner Jonatan som är biologisk pappa till sonen Ludwig, och exet Jesper som är biologisk pappa till Wilma. Niffi tänkte först att det var Jonatan som var pappa till båda barnen, men så visade det sig alltså inte vara.

– Där jag bor så har socialtjänsten en skyldighet att ta reda på vem som är pappa om man inte är gift. Så DNA-test skulle tas oavsett, säger hon och då visade det sig att Jonatan inte var biologisk pappa till Wilma.

Niffi Sjöberg om hatet

Niffi och Jonatan blev inte officiellt ett par förrän två månader efter att tvillingarna fötts – precis i samma veva som det uppdagades att Jonatan inte var biologisk pappa till båda barnen.

Annons

Reaktionerna efter att Niffi bland annat uppmärksammat sin familjesituation i Unga mammor har varit delade.

– Det är både positiva och negativa reaktioner. Många har stöttat mig och tyckt att det är väldigt häftigt. Men väldigt många har svårt att förstå att det är möjligt och tycker att det är förskräckligt. Säger att jag gjort det med flit eller att jag försöker få uppmärksamhet. Många tycket det är äckligt eller konstigt, berättar hon och fortsätter:

– Jag har fått hot på telefon och många skällsord på nätet.

Förlovade sig i slutet av 2021

Barnen som fortfarande är små har däremot svårt att förstå att de inte har samma biologiska pappa.

– Dom älskar sina pappor båda två. De har lite svårt att förstå att Jesper bara har ett av barnen. Så båda kallar honom för pappa Jesper. Men Jonatan är ju deras pappa, de säger det båda också, förklarar hon.

Idag bor familjen bestående av Niffi, Jonathan och de två barnen i hus, och på Instagram berättar Niffi nu att de förlovat sig!

Annons