En del av

Nikes nya mammavideo är helt OTROLIG – kolla in klippet här!

15 mar, 2021 
AvNina Nyström
mamma/gravid som tränar
Nikes nya reklamfilm om träning under och efter graviditet hyllas i sociala medier. Se det inspirerande och inkluderande klippet här!
Annons

För bara några år sedan var gravida och nyblivna mammor en kraftigt förbisedd grupp när det kom till träningskläder. Få märken erbjöd träningskläder anpassade för en växande mage eller som var smidiga att amma i.

6 saker som händer med kroppen efter en graviditet
6 saker som händer med kroppen efter en graviditet

Men, som tur är har det förändrats och tränande gravida och nyblivna mammor är tacksamma för höga mjuka linningar, extra vadderade grenar och smidiga öppningar i stadiga sportbehåar. Och med det, pepp att prioritera anpassad och stärkande träning i samband med graviditet.

Nike satsar på mammor

De senaste åren har Nike generellt tagit ett stort grepp om sin satsning på mammor. Företaget har kraftigt moderniserat såväl sitt utbud och sitt tilltal som policyn gällande sina idrottares kontrakt i samband med och efter graviditet.

Nikes första mammakollektion

Förra året släppte företaget sin första renodlade mammakollektion. Till sin hjälp för att ta fram kläderna hade designerteamet nästan 30 kvinnliga idrottare som var gravida eller nyblivna mammor. Kollektionen frontades även av ett flertal gravida sportstjärnor. Ett uppskattat initiativ på många plan, om än i senaste laget.

Annons

Nikes nya reklamfilm om träning under och efter graviditet

I Nikes nya reklamfilm tar man greppet ett steg längre och filmen är otroligt stark och inspirerande.

“Kan du vara en atlet? Du, gravid? Du, en mamma? Det beror på.” Så börjar filmen som nyligen postades i sociala medier.

gravid kvinna i sportbh

I filmen får vi sedan följa ett antal gravida och ammande kvinnor och mammor, som tennisstjärnan Serena Williams, sprintern Shelley-Ann Fraser-Pryce och fotbollsspelaren Alex Morgan, när de tränar under och efter graviditet. Filmen visar pepp och styrka, men också trötthet, amning, pumpning – och gulliga bebisar såklart, till ljudet av de peppande orden:

”Vad är en altet? Någon som rör sig? Det låter som du. Någon som får det gjort, oavsett vad? Det gör du. Någon som lyssnar på sig kropp. Också du. Någon som trotsar tyngdkraften. Du. Någon som hanterar smärtan, når sina gränser, och pressar förbi dem. Pressar, pressar, pressar. Någon som förtjänar varenda vinst. Du, du, du. Så kan du vara en atlet? Om inte du är det, så är ingen."

mamma som pumpar mjölk

Till alla mammor, överallt – du är den tuffaste atleten” lyder inläggets caption.

Hyllas för sin peppande och inkluderande ton

Trots att filmen nyss släppts har den redan fått stående ovationer inte bara för den starka tonen, utan också för att den är inkluderande gällande såväl hudfärg, religion, ålder och fysiska begränsningar på ett sätt väldigt många andra företag bör inspireras av.

Annons

Allt ovan borde vara en självklarhet. Men fram tills dess att det är det – hatten av för Nike!

Kolla in hela Nikes mammafilm här:

Foto: Nike

Annons
Innehåller reklamlänkar