Nina Campioni ny stjärnbloggare på Motherhood: ”Jag tar gärna ställning”

Nina Campioni tillsammans med sina barn.

Härmed välkomnas mamman, bloggaren och medieprofilen Nina Campioni till Motherhood.se! Räkna med positiva och ofiltrerade berättelser från hennes vardag som förälder, sitt liv i Italien men även om viktiga samhällsfrågor som jämställdhet.

Det här är Nina Campioni

Ålder: 42 år
Bor: I funkisvilla i Svedmyra i södra Stockholm
Familj: Gift med italienaren Simone, barnen Essie 6 år och Rocco 3 år.
Gör: Mediaprofil - bland annat journalist, bloggare, poddare, författare.

Vem är du – i tre meningar?

Ganska lugn och stabil person som älskar rörelse, både vad gäller kroppen och mentalt, jag vill alltid framåt, vill alltid att det ska vara saker på gång och tycker om att ha glatt folk runtomkring mig.

Vad kommer vi få läsa om hos dig?

Det blir en blandning av family life, saker jag upptäcker genom livet, en hel del tv-serie-snack och ett och annat modetips eftersom jag har en lång bakgrund som modejournalist som lyser igenom då och då.

Det blir också samtal med läsarna om utmaningar i föräldraskapet, en och annan vacker bild från Italien, mycket livsnjut och en hel del om min nyfunna passion: trädgård!

Tre ämnen du gärna lyfter?

Jag försöker skriva om hållbarhet på ett positivt sätt som gör att vi känner att vi kan vara en del av lösningen istället för problemet.

Italien och det italienska livet har också en naturlig del av bloggen då vi spenderar mycket tid där.

Jag försöker också vara en del av den politiska debatten och tar gärna ställning i olika ämnen, jämställdhet är ett vanligt förekommande ämne!

Vad är något de flesta inte vet om dig?

Jag är oerhört slarvig. Både när jag skriver texter (vilket inte är toppen när man är journalist haha) och när jag städar, är en sån som rent bokstavligt kan sopa saker under mattan.

Nämn tre roliga saker du har på gång just nu!

Jag är i farten att starta Youtube-kanal, herrejisses. Ska utveckla en digital kurs för mina Vattnet Går-lyssnare och har ett sjukt spännande projekt på gång tillsammans med min kollega Cecilia Blankens – mer om det i bloggen snart!

Ordspråk du lever efter?

Ät så mycket du orkar, fira så ofta du kan och var snäll mot din nästa och din omvärld. Ett litet egensnickrat ordspråk helt enkelt.

Tre råd du vill ge dina bloggläsare?

1. Man kan alltid testa, vad är det värsta som kan hända?
2. Du kan mycket mer än du tror
3. Titta på tv-serien Insecure.

Vilken dröm vill du ha uppfyllt om 5 år?

Jag drömmer om att ta mina egna råd ovan och lyckas omsätta alla mina idéer till verklighet där pengarna rullar in och vi har den vackraste trädgården i hela Svedmyra.

Men mer realistiskt så vill jag ha skrivit och släppt min andra bok och åtminstone EN av alla mina tv-idéer har blivit verklighet.

Vad handlar din poddVattnet går om?

Vattnet Går handlar om graviditet och förlossningar. Det är en öppenhjärtig podd där gästerna berättar om sina erfarenheter rakt upp och ner utan några förskönande rosa moln. Samtidigt är den utbildande då jag samarbetar med Sveriges mest kända barnmorska Gudrun Abascal som ger oss fakta och hjälp på vägen.

Jag har också startat sidopodden Barnet Går (rim!) där vi fokuserar på barns utveckling och föräldrarollen. Så tanken är att man ska kunna haka med podden från att man börjar få tankar kring att skaffa barn till att man, tja, typ inte orkar lyssna på podd längre.

HÄR kan du följa Nina Campioni på bloggen!

Mer läsning för dig

Emilia Bergmark-Jiménez: ”Det är smärtsamt att bli mamma"

Sanna Brådings fina och viktiga samtal med sonen

Anders Hansen släpper bok för unga: "Skärmarna tar mycket tid"